Josep Sàez es presenta per assumir el lideratge i la representació del Bàsquet Manresa

Tot i el nomenament del nou president, el consell executiu seguirà treballant i decidint unit

El nou president del Bàsquet Manresa, Josep Sàez, amb l'alcalde, Valentí Junyent
El nou president del Bàsquet Manresa, Josep Sàez, amb l'alcalde, Valentí Junyent | Xavier Sucarrats
06 de setembre del 2017
Actualitzat a les 20:24h
Josep Sàez ha estat presentat com a nou president del Bàsquet Manresa. Després d'unes setmanes d'incògnita sobre el futur en la presidència del club, amb la possibilitat inclosa que aquest càrrec quedés vacant, finalment el consell executiu ha decidit cobrir-la amb la figura d'aquest empresari. Els motius de la demora en cobrir el buit deixat per Jaume Arnau ja van ser explicats en compareixences anteriors del consell executiu. El club havia de prendre decisions importants i aquest aspecte era secundari. Hi havia, entre altres fets, la incertesa de saber en quina categoria jugaria l'ICL Manresa. Però amb el pas de les setmanes, sense renunciar al mètode de treball, el consell executiu es va adonar que calia una persona que assumís funcions de lideratge i representació. Finalment després d'algunes reunions el nom de Sàez va ser el proposat. Tot i haver-ho de meditar, la decisió va ser força ràpida. A diferència dels seus antecessors, serà un president no executiu i no percebrà cap remuneració. 

El nou president ha assegurat no haver-se preparat cap discurs. Sàez ha començat el seu parlament agraint la confiança del consell executiu per haver-lo proposat per al càrrec de president. El nou màxim mandatari manresà ha assegurat sentir-se "honrat" i intentarà retornar l'encàrrec treballant amb il·lusió per fer el club "millor del que és". Sàez també ha agraït la presència de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i a totes les persones que aquest darrer cap de setmana l'han animat i li han desitjat sort. 

Al seu torn, Junyent ha recordat el temp que va compartir presència a l'equip júnior amb Sàez. "Ell era bo i jugava i jo no ho era i feia de delegat", ha bromejat l'alcalde manresà. D'això en fa ja tres dècades. El també president al seu dia ha esmentat les característiques que hauria de tenir el president del Bàsquet Manresa: valent, capaç de suportar la pressió que es viu en una ciutat de bàsquet i ser una persona preparada. Característiques que es donen en el cas de Sàez segons Junyent. 

El nomenament de Sàez ha acabat de perfilar les funcions d'un consell executiu que treballarà per àrees. Fèlix Salido s'encarregarà de les relacions amb les empreses, institucions i patrocinadors; Montse Seubas de l'àrea social; Marc Bernardic de màrqueting i comunicació; Josep Porras (una nova incorporació al consell) de promoció i desenvolupament; i Jordi Singla i Albert Cots de l'àrea esportiva. En aquesta darrera, els dos consellers estaran per permanent contacte amb Román Montañez (director esportiu del primer equip), Pere Romero (director esportiu de bàsquet base) i Ignasi Perramon (bàsquet de caràcter social). El consell seguirà treballant unit i decidint conjuntament. Sàez no serà presidencialista si bé a vegades tindrà la potestat de prendre algunes decisions. 

Entre els objectius de Sàez hi ha els de fer gaudir l'afició, conservar l'essència del club i treballar per fer una bona base de jugadors, ja sigui de la mà del mateix club o del territori. "Volem que surti gent de cert nivell. I si poden arribar al primer equip, molt millor", ha explicat el nou president.

Arxivat a