El cicle Racons de Monistrol incorpora enguany vuit obres de microteatre

Començarà el dissabte 16 de setembre i s'allargarà fins el 15 d'octubre

06 de setembre del 2017
Actualitzat el 07 de setembre a les 18:06h
El cicle d'arts escèniques Racons començarà a Monistrol de Montserrat el cap de setmana del 16 i 17 de setembre
El cicle d'arts escèniques Racons començarà a Monistrol de Montserrat el cap de setmana del 16 i 17 de setembre | AFT

El proper dissabte, 16 de setembre, Monistrol de Montserrat acollirà la quarta edició de Racons, un cicle de cultura i arts escèniques que el que pretén és explorar, des de la vessant cultural, els espais més emblemàtics del patrimoni històric i arquitectònic del municipi. Si bé en les altres edicions el protagonisme indiscutible el tenia la música, enguany, i de la mà de l'actor monistrolenc Pepo Flores amb el suport del regidor de Cultura i Festes de l'Ajuntament, Oriol Puig, també tindrà un paper molt destacat el microteatre, a través de vuit obres, algunes de les quals inèdites.

La idea de fer alguna cosa a Monistrol centrada en el microteatre ja li rondava pel cap a Pepo Flores. Quan va proposar-la a l'Ajuntament, es va creure que on es podria encabir millor la proposta era en el cicle Racons. "Es tracta d'un concepte trencador de microteatre. En la majoria de casos les obres es duen a terme en espais tancats, i en aquest cas, molts dels llocs on transcorreran les creacions teatrals, seran espais a l'aire lliure", ha explicat Flores.

Així doncs, el que es podrà veure durant el primer cap de setmana de Racons (16 i 17 de setembre), seran vuit obres de microteatre. Quatre es representaran dissabte i quatre més diumenge, tot i que n'hi haurà dues que es podran veure ambdós dies. "Totes es repetiran set cops, perquè així, tothom que les vulgui veure pugui fer-ho", ha recalcat el jove actor, tot posant de manifest que de les vuit obres que es podran veure, quatre han estat creades per a l'ocasió; dues s'han adaptat, i les dues restants venen de Microteatre Barcelona. Cal puntualitzar que una de les obres de creació pròpia va ser escrita per Xavier Miralles, director i guionista de cinema i de teatre, monistrolenc, però ja fa dos mesos que es representa a Barcelona.

En total, disset actors es deixaran veure pels diversos espais on tindran lloc les obres. D'aquests, un 70% són de Monistrol de Montserrat i són amateurs. La resta, són professionals que han ajudat en el bon funcionament dels assajos i que han col·laborat en tasques de direcció, com és el cas de Mai Boncompte, Laura Bosch, Natàlia Garcia o el mateix Pepo Flores. "M'atreveixo a dir que no es notarà la diferència entre els actors amateurs i professionals, perquè portem molts mesos assajant i hi ha hagut una evolució enorme", ha recalcat el monistrolenc, que actualment treballa amb la companyia d'improvisació teatral Planeta Impro, amb seu central a Barcelona.

Altres propostes

Diumenge 24 de setembre el cicle es reprendrà amb l'actuació musical de la formació monistrolenca Möek, que presentaran els temes més coneguts dels seus dos treballs discogràfics, Històries mínimes i Slow. El concert, que començarà a les set de la tarda i tindrà lloc a la plaça de la Capella, consistirà en una revisió contemporània de diferents ambients i cultures del Mediterrani i dels Balcans adaptades a la visió actual del quartet en qüestió, que està compost per Manolo López (contrabaix), Anna Belmonte (veu i saxo); Jesús Vicente Luna (guitarra) i Chucho González (bateria).

La cantant i compositora sabadellenca Ópal (Gemma Pedrós) prendrà el relleu musical amb un concert que tindrà lloc el dissabte 30 de setembre, a dos quarts de vuit del vespre, al carrer dels Es Pilons. En el recital es podran sentir cançons dels tres discos publicats per l'artista, així com també alguna versió. Tot això, acompanyat d'un duet de guitarres que ajudarà a crear una atmosfera íntima i propera.

El diumenge 8 d'octubre, a les set de la tarda, l'Església de Sant Pere acollirà el recital Quan la terra canta, que el protagonitzaran la soprano Sandra Ferró i la pianista Viviana Salisi. El concert recorrerà tots els racons del mapa del país, dedicant especial atenció a la cançó valenciana i catalana del segle XX.

Finalment, el cicle clourà amb l'actuació del grup de folk-pop Va!, el diumenge 15 d'octubre, a les set de la tarda a l'Aqüeducte de Cal Pla. Va! està format per cinc músics (guitarra acústica, elèctrica, flauta travessera, baix i bateria) que venen de móns musicals diferents i que aconsegueixen un joc de veus i harmonies càlides sobre un coixí instrumental amb so propi.

Horaris i grups