El procés per la gestió de MoiàFutur afrontarà noves declaracions

Estan sent investigats arran d'una demanda de l'ADMM Moià Deute per presumptes irregularitats en les obres del CAP i el seu pàrquing, de la caserna de la Guàrdia Civil, i de diversos arranjaments urbans durant l'alcaldia de Josep Montràs

Josep Montràs, als jutjats de Manresa en una imatge d'arxiu
Josep Montràs, als jutjats de Manresa en una imatge d'arxiu | Estefania Escolà
Redacció
05 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:56h
El procediment obert el el jutjat numero 3 de Manresa contra els antics responsables de l'empresa municipal MoiàFutur, arran de la demanda presentada per l'ADMM Moià Deute l'any 2012 encara aquest mes de setembre la segona tongada de les primeres declaracions dels acusats, després que el passat mes de maig ho fessin l'exalcalde convergent de Moià, Josep Montràs, l'exsecretari de l'empresa, Manel Riera, l'exregidor d'obres, Joaquim Forcada, l'antic arquitecte municipal, Josep-Lluís Gorina, l'arquitecte d'ampliació del pàrquing del CAP, Josep M. Forcada, i l'exgerent de Moià Futur, Jaume Valldeoriola.

La investigació, duta a terme per la Guàrdia Civil, se centra en presumptes irregularitats en la construcció del CAP i el seu pàrquing subterrani, en les obres de la caserna de la Guàrdia Civil, i en l'adjudicació de diverses obres a les empreses Anco i Renay. Aquesta setmana, el dijous, estan citats a declarar l'exsecretari, Francesc Armengol, i l‘exinterventor i director de serveis, Alfons Rossell.

La lentitud del procés evidencia la seva complexitat. L'ADMM Moià Deute realitzarà les valoracions oportunes un cop finalitzades i analitzades les primeres declaracions i es conegui quins poden ser els propers passos en seu judicial.

Cal recordar que en una altra causa, Josep Montràs va pactar 9 mesos de presó per un delicte medioambiental mentre era alcalde de Moià.
Arxivat a