Reivindicació, història i tradició en els actes de la Diada de Súria

Els actes començaran divendres i s'allargaran fins a dilluns

Redacció
04 de setembre del 2017
Actualitzat a les 14:52h
La reivindicació, la història i la tradició seran enguany els grans eixos del programa d'actes de la Diada Nacional de Catalunya a Súria, que s'iniciarà aquest divendres 8 de setembre amb l'espectacle de cançó popular Exili. L'acte central de l'Onze de Setembre tornarà a ser la hissada de la bandera al turó de la Torre, amb la lectura d'un manifest, l'actuació de diferents entitats de la vila i un esmorzar per a tothom.

'Exili' és un espectacle del Cor País Meu, format per cantaires de diferents comarques, per homenatjar les persones que van haver de marxar a causa de les seves conviccions i per recordar la lluita dels qui van resistir. La direcció serà a càrrec de Ramon Manent. L'espectacle també compta amb la participació de la rapsoda Mireia Cirera.

Un altre acte del programa de la Diada Nacional de Catalunya a Súria serà la inauguració de l'exposició Quan les pedres parlen. El megalitisme a Catalunya, que es podrà veure a Cal Balaguer del Porxo entre els dies 9 de setembre i 5 de novembre. En la producció d'aquesta mostra ha col·laborat l'estudiós surienc Albert Fàbrega i Enfedaque, que també parlarà en l'acte inaugural.

El programa es completarà amb la 18a Trobada de Puntaires, que aplegarà més de duescentes participants d'arreu de Catalunya.

L'organització dels actes de la Diada Nacional a Súria és a càrrec de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament i del Tro Gros, amb la col·laboració de l'Agrupació Sardanista, Casal de la Dona, colla castellera Salats, Foment Cultural i Unió Ciclista Mig-Món. Totes les activitats són de caràcter gratuït.
 

Programa dels actes de la Diada a Súria

Arxivat a