El Cd'E Manresa remunta al Castellar en l'estrena de la temporada (3-1)

El Cd'E Manresa s'ha imposat al Castellar en la segona part
El Cd'E Manresa s'ha imposat al Castellar en la segona part | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
03 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:53h
El Manresa va trencar el malefici de les darreres tres temporades, des que va tornar a 1ª Catalana, ja que no havia guanyat en cap dels tres debuts al Congost (2-3 contra el Vic; 0-1 contra L'Escala i 0-1 contra el Lloret). En aquesta ocasió, contra un rival recent ascendit, semblava que el Manresa tornava a entrebancar-se contra el guió de la història recent quan als 18' el Castellar s'avançava al marcador. Però a la represa, després de carregar les piles al vestidor, l'equip manresà va posar-se entre cella i cella la porteria defensada per Marc Ollé. I, una rere l'altra, va anar ficant pilotes al fons de la xarxa rival, aconseguint una victòria tant merescuda com incontestable. Malgrat l'ensurt, tres punts per començar.

El Manresa no va començar el partit gaire endollat, però sí que arribava amb certa facilitat al balcó de l'àrea rival. Una acció personal d'Albert López culminada amb un xut molt ajustat al pal i que el porter visitant va salvar amb una mà, podria haver alterat el marcador (13'). Com també podria haver passat quan una falta treta per Manel Sala la va traure de nou Marc, amb una bona mà al costat de la soca del pal (18'). Però en el mateix minut 18 David López va guanyar-li l'esquena a Jhony, va posar la pilota sobre l'arribada de Jairo i aquest la va ficar al fons de la xarxa del gol nord de l'estadi, per deliri dels seguidors vallesans presents al Congost. 

El joc es va començar a travar, però el Manresa, malgrat un cert caos, va aconseguir trenar varies jugades que el van portar a acostar-se a la porteria rival i crear més d'una ocasió per neutralitzar el 0 a 1 que reflectia el marcador. Als 22' Manel Sala assistia Biel Rodríguez i aquest es presentava tot sol davant Marc; però el xut ras del davanter local el va salvar el porter visitant amb el cul (sí, amb el cul). Dos minuts després era Manel Sala qui, mà a mà davant Marc, desaprofitava de nou la possibilitat de l'empat; el porter tornava a ser providencial pel seu equip. Un calfred va recórrer el cos dels jugadors i aficionats manresans quan després d'un refús curt de Jhony, David López boleiava i estavellava la pilota al travesser (24'). Manel Sala va protagonitzar dos ocasions més abans del descans. Primer va perdonar amb un xut franc, però massa fluix, a les mans de Marc (36'). Després (39') faria passar la pilota molt a prop de l'escaire en traure una falta des del balcó de l'àrea. I amb tota la feina per fer es va arribar al descans.

A la represa el Manresa va anar per feina i pràcticament, excepte alguna contra aïllada, va monopolitzar la possessió de la pilota. Va posar una marxa més que a la primera part i va aconseguir arraconar durant molta estona el seu rival al seu cau. Però, malgrat aquesta millora evident, la primera ocasió va ser pel visitant Silva, que va provar de sorprendre el porter manresà Luque amb una vaselina des de quasi el mig del camp. De poc i va anar. La resposta blanc-i-vermella es va fer esperar cinc minuts. Albert López va fer una cursa elèctrica fins a la línia de fons i allà va ser derivat per Óscar. Aguayo Prieto no va dubtar i va assenyalar el punt de penal. El mateix Albert López va llançar des dels onze metres i va aconseguir el gol que tornava les taules al marcador.

Sense presa però sense pausa, movent la pilota d'una banda a l'altra, el Manresa va seguir buscant un gol que donés la volta total a la situació. El Castellar es va defensar amb prou ordre, però a l'ambient i al terreny de joc es palpava que el 2 a 1 era qüestió de constància i de minuts. Fins que una assistència de Marc Cuello, que acabava de sortir al terreny de joc, cap a Manel Sala aquest la convertia en l'objecte del desig. Afusellava el porter Marc i al seu equip se li posava cara d'emoticona amb somriure d'orella a orella (75'). Res no era definitiu, però la victòria era a prop.

Manel Sala, omnipresent en quasi tota l'activitat ofensiva del Manresa, es treia del barret una xilena que va sortir molt a prop del pal (80'). Tres minuts més tard va ser Brian qui va disposar d'una nova oportunitat, però Marc va arribar a temps per evitar el seu xut col·locat, a porta buida. Una assistència de Manel Sala cap a Sergi Soler, ara sí que semblava que seria la definitiva, però el migcampista manresà va perdonar amb un xut fluixet que va atrapar un alleujat Marc (88'). No hi havia manera de sentenciar amb el cop definitiu. Fins que Manel Sala, aprofitant una assistència de Brian des de la línia de fons, ho posava tot a lloc. Ja no quedava lloc a la sorpresa. Els tres punts eren al sac i ben lligats.

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Manresa

Luque
Jhony
Solernou
Florent
(Agus, 80')
Moha
Bernat
(Sergi Soler, 74')
Albert López
(Marc Cuello, 74')
Marçal Lladó
Manel Sala
Chipi
(Javi López, 45')
Biel Rodríguez
(Brian, 45')

Unió Esportiva Castellar

Marc
Rubi
(Moya, 79')
Arnau
(Reposo, 87')
Pedro
Óscar
Ortiz
Jairo
Jan Marc
(Estrada, 79')
Silva
Víctor León
David López
(Quesada, 69')

Gols

0-1 (18'), Jairo
1-1 (54'), Albert López
2-1 (75'), Manel Sala
3-1 (90'), Manel Sala

Àrbitre

Sr. Alejandro Aguayo Prieto, de la delegació de Barcelona. Va estar auxiliat per Joan Llistar Perelló i Alfred Tamayo Llirinós.

Targetes

Florent
Moha
Bernat
Manel Sala
Agus
//
Rubi
Pedro
Jan Marc
Víctor León

Camp

Estadi del Congost, 230 espectadors.