Ingressen en un psiquiàtric el presumpte autor de l'incendi a l'edifici del carrer Sarret i Arbós

L'home, veí de l'immoble, està pendent d'una avaluació clínica, mentre que els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació de les causes del foc, que apunta a que ha estat intencionat

Estat en el que ha quedat un dels pisos afectats
Estat en el que ha quedat un dels pisos afectats | Cedida
03 de setembre del 2017
Actualitzat el 04 de setembre a les 14:29h
La Policia Local de Manresa ha ingressat a la unitat de psiquiatria de Sant Joan de Déu el veí presumpte autor de l'incendi que aquest dissabte ha cremat quatre pisos i n'ha deixat un altre greument afectat pel fum al carrer Sarret i Arbós, 48-50, de Manresa. La decisió s'ha pres després que les evidències l'assenyalin com a autor d'un incendi intencionat, malgrat que els Mossos d'Esquadra continuen treballant en la investigació de l'origen del foc.

Com avançava NacióManresa, tot just que els Bombers van donar per controlat l'incendi, la Policia Local va detenir aquest veí, que acumulava diverses denúncies dels veïns per actes incívics i de mala convivència, com rebentar les rodes de cotxes o cremar papers a casa. En tot cas, no era un desconegut dels agents de la Policia Local de Manresa per diversos episodis conflictius.
 

Estat en que ha quedat el cel obert de l'immoble a causa de l'incendi. Foto: Cedida


Cal recordar que l'avís a urgències de l'incendi va arribar dissabte quan faltaven 20 minuts per les 2 del migdia. Quan la Policia Local va arribar a l'immoble del carrer Sarret i Arbós va desallotjar els veïns dels setze pisos que conformen l'immoble, i va avisar Protecció Civil i els Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa. Les flames van passar del 2n 3a al 2n 2a ràpidament i després es van estendre a dos pisos de la tercera planta a través del cel obert.

Una hora després els Bombers donaven l'incendi per controlat, quan ja havia afectat quatre pisos que van quedar totalment calcinats, i un cinquè greument afectat pel fum. Els baixos de l'immoble, les escales comunitàries i altres pisos propers també van quedar molt malmesos per l'aigua emprada en les tasques d'extinció pels Bombers.
 

Les flames eren visibles des de l'exterior. Foto: Biel Font Torra


Entremig, el presumpte autor de l'incendi havia estat detingut per la Policia Local que va decidir traslladar-lo a la unitat de psiquiatria de l'hospital Sant Joan de Deu, on ha quedat ingressat a l'espera d'una avaluació clínica sobre el seu estat de salut mental. Una avaluació que es portarà a terme aquest dilluns.

El paral·lel, els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació que ha de confirmar la hipòtesi que l'incendi ha estat provocat intencionadament.
 

Els veïns, aquest diumenge davant de l'immoble, estan queixosos per la falta de resposta de l'Ajuntament. Foto: Cedida


Els veïns dels setze pisos de l'immoble han passar la nit de dissabte a diumenge en habitatges de familiars i coneguts. Malgrat que l'arquitecte municipal ha determinat que no hi ha afectació estructural en l'edifici, el retorn a casa dels afectats, encara no s'ha produït. Aquest diumenge al matí, però, els veïns es mostren molt molestos pel fet que cap regidor de l'Ajuntament no els ha dit què passarà amb els seus habitatges durant les properes hores, ni on han de passar la propera nit.