Quatre pisos totalment cremats i un de molt fumat, balanç de l'incendi a l'edifici del carrer Sarret i Arbós

Els indicis apunten que l'incendi pot haver estat provocat per un veí de l'immoble, es desconeix si intencionadament o per negligència

Estat en el que ha quedat un dels pisos afectats
Estat en el que ha quedat un dels pisos afectats | Cedida
02 de setembre del 2017
Actualitzat el 03 de setembre a les 21:38h

ÚLTIMA HORA L'incendi ha estat provocat intencionadament


Un incendi que s'ha declarat aquest dissabte al migdia en un immoble del carrer Sarret i Arbós de Manresa, al número 48-50, ha deixat un balanç de quatre pisos destrossats per les flames i un de molt fumat després d'un incendi que ha estat cremant l'edifici durant una hora i que ha provocat grans flamarades que han estat visibles des del carrer i una intensa fumarada negra. Quan ha arribat, la Policia Local de Manresa s'han vist obligada a desallotjar els veïns dels setze pisos que composen el bloc. L'arquitecte municipal ha determinat que no hi ha afectacions estructurals en l'edifici, de manera que els veïns dels pisos més afectats podran tornar en breu a casa seva, tot i que han passat aquesta nit a casa de familiars. A causa de l'incendi, no hi ha hagut cap ferit.

Quan faltaven 20 minuts per a les 2 del migdia, els Bombers han rebut una vintena d'avisos d'un foc que s'havia declarat en aquest edifici de pisos del carrer Sarret i Arbós. Fins al lloc de l'incendi s'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers i efectius de la Policia Local. El foc s'havia declarat a la segona planta i ràpidament ha afectat a dos pisos, el 2n 2a i el 2n 3a. A més a més, pel cel obert les flames han passat al 3r 2a i 3r 3a, que també han resultat greument cremats. El fum, per la seva banda, ha deixat un altre pis molt afectat.
 

Flames de l'incendi visibles des del carrer. Foto: Cedida


Malgrat que els Bombers i la Policia Local de Manresa opten per la discreció a l'hora de parlar de les causes de l'incendi, tot apunta a que ha estat provocat, intencionadament o per una greu negligència, per l'inquilí del segon pis on han començat les flames, segons apunten a NacióManresa fonts properes a la investigació. Fins i tot es parla d'una explosió prèvia a l'incendi. En els darrers aquest home ja havia estat denunciat pels seus veïns per actes incívics i per problemes de convivència, entre els quals cremar papers a casa seva.
 

Estat en el que ha quedat un dels pisos afectats. Foto: Cedida


Un cop s'ha donat per controlat l'incendi, a 3/4 de 3 de la tarda, l'arquitecte municipal ha confirmat que l'edifici no patia danys estructurals de manera que els veïns dels pisos menys afectats podran tornar a casa seva aquest mateix dissabte al vespre. Cal tenir en compte que a banda de les afectacions per les flames i el fum, l'escala comunitària, els baixos i altres pisos de l'immoble també han resultats afectats per l'aigua de la intervenció dels Bombers en les tasques d'extinció.