Bon temps i millor ambient en un Correaigua menys concorregut que altres anys

Famílies senceres i grups d'adolescents han estat els principals protagonistes de la cercavila

El Correaigua d'enguany ha banyat amb aigua de colors els participants
El Correaigua d'enguany ha banyat amb aigua de colors els participants | AFT
02 de setembre del 2017
Actualitzat el 03 de setembre a les 22:39h
Ha començat amb una puntualitat extrema. I és que tant els organitzadors del Correaigua (l'entitat manresana Xàldiga) com la gent que hi ha participat, feia dues setmanes que l'esperava amb candeletes. Recordem que aquest acte -igual que el de la Moscada Infantil- es va ajornar arrel de l'atac terrorista que va tenir lloc a Barcelona el dijous 17 d'agost.

Famílies senceres i grups d'adolescents han estat els principals protagonistes de la cercavila, que ha començat a la Plaça Europa, i ha seguit un recorregut circular que ha passat pel carrer del Carme, la plaça del Carme, el carrer Pedregar, la plaça Pedregar, els carrers Metge Planas, Nou i Sant Miquel, la plaça Major i el carrer Cap del Rec.

Malgrat el bon temps que ha acompanyat la cercavila, l'afluència de gent ha estat menor a la d'altres anys. Un fet que els membres de Xàldiga atribueixen al canvi de data i de temperatura. Segons els organitzadors, hi ha hagut al voltant de 1.500 participants, que han seguit, entre rialles, la corrua, i han quedat immersos en banys d'aigua de colors, d'escuma, de farina i de confeti. Tothom, però, anava preparat per a l'ocasió: ulleres d'aigua, xancletes, banyadors i gorres de piscina eren força comuns en la indumentària dels assistents.

La rua, que ha estat encapçalada pels incansables Tabalers de Xàldiga, ha clos a la plaça Europa, on molts dels participants han aprofitat per assecar-se estirant-se com sargantanes, al principi de la Muralla del Carme.