El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, obrirà la Festa Major de Cardona amb el pregó

Jordi Cuixart pronunciarà divendres el pregó de la Festa Major de Cardona
Jordi Cuixart pronunciarà divendres el pregó de la Festa Major de Cardona | @maticatradio
Redacció
31 d'agost del 2017
Actualitzat a la 13:12h
Aquest divendres, 1 de setembre, el Pregó institucional inaugurarà la Festa Major de Cardona, que se celebra els dies 9, 10, 11 i 12 de setembre. Enguany el Pregó anirà a càrrec de Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural.

L'acte, que està obert a tothom, se celebrarà a dos quarts de nou del vespre al Saló de sessions de l'Ajuntament. L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, presidirà l'acte acompanyat de la corporació municipal. Amb l'acte del Pregó institucional Cardona comencen oficialment els actes de Festa Major.

Jordi Cuixart és l'actual president d'Òmnium, una entitat cívica fundada el 1961 que avui té 65.000 socis i es dedica a la promoció de la llengua, la cultura, l'emancipació nacional, l'educació i la cohesió social. És també el president d'ARANOW, una empresa exportadora de maquinària de packaging. A més, és membre del patronat de la fundació privada d'empresaris FemCat.

Nascut a Santa Perpètua de Mogoda (1975), fill de mare murciana i pare badaloní, actualment viu a Barcelona. En l'àmbit professional, és graduat en Disseny Industrial i Desenvolupament de Projectes Mecànics per l'Escola Industrial de Sabadell. És fundador i president d'ARANOW, una empresa especialitzada en la maquinària de packaging que exporta més del 90% de la seva producció a Austràlia, els Estats Units, Àsia i Europa. És membre del Centre Metal·lúrgic de Catalunya i de la fundació privada d'empresaris FemCat.

Jordi Cuixart s'afegeix així a la resta de personalitats que han fet lectura del Pregó institucional de la Festa Major de Cardona: el periodista Lluís Foix (2002), el bisbe Josep M. Guix (2003), l'oceanògrafa Josefina Castellví (2004), el cardiòleg Josep Corrons (2005), l' historiador i polític Joaquim Ferrer (2006), el físic Josep Enric Llebot (2007), el diplomàtic Joaquín Piriz (2008), la geòloga Montserrat Torné Escasany (2009), el periodista Gonçal Mazcuñán (2010), el doctor Ramon Estruch (2011), el doctor Valentí Fuster (2012), el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana (2013), Isona Passola (2014), Ramon Gener (2015) i Mn. Antoni Guixé l'any passat.

L'Ajuntament de Cardona convida a tots els ciutadans a assistir al Pregó institucional i desitja a tots els cardonins i cardonines una bona Festa Major.
Arxivat a