L'ICL Manresa deixa bones sensacions en el seu primer test (73-63)

L'ICL Manresa ha començat la pretemporada amb bones sensacions
L'ICL Manresa ha començat la pretemporada amb bones sensacions | Bàsquet Manresa
29 d'agost del 2017
Actualitzat el 30 d'agost a les 9:52h
L'ICL Manresa 2017-18 s'ha estrenat amb victòria davant l'Actel Lleida en l'amistós jugat a Artés. Ha estat un partit que ha deixat un bon regust al tècnic Aleix Duran on el quadre bagenc ha mostrat un joc alegre i amb molta importància del col·lectiu. Homes com Gabriel Lunberg, Álvaro Muñoz i Javi Múgica s'han presentat en societat.. Els bagencs no han pogut comptar amb el darrer fitxatge, un Ashley Hamilton que arriba dijous, ni amb Guillem Jou, de baixa per culpa d'una hèrnia. En canvi, Duran ha comptat amb els vinculats Ahmed Khalaf, Nil Brià, Álex Mazaira i David Efambe. A l'Actel Lleida hi havia la presència de dos vells coneguts: Borja Comenge i Miquel Feliu.

El primer cinc inicial de l'era Aleix Duran l'han format Lluís Costa, Gabriel Lundberg, Noah Allen, Javi Múgica i Jordi Trias. Per part de l'Actel Lleida, Borja Comenge ha començat amb Adrián Méndez, Marc Robin de Ceus, Mike Karena, Brano Djukanovic i David Cúellar. La defensa inicial de l'ICL Manresa no deixava que els lleidatans carreguessin el seu joc interior. Però aquesta circumstància no ha estat massa bon negoci. Els de Comenge han respost anotant tres triples consecutius. Per als manresans, el jugador més incisiu era el danès Lunberg, autor de set punts en menys de cinc minuts. És clar que el nòrdic no estava sol. Múgica i Muñoz també han aportat en atac per culminar un parcial de 12-0 que obligava els lleidatans a demanar temps mort (16-9, minut 8). En defensa, es multiplicava Allen. Qui ha de ser un dels tiradors de l'equip s'erigia en líder dins la pintura pròpia capturant rebots. Al final dels primers deu minuts, l'ICL Manresa dominava amb comoditat (21-14). El joc ha seguit les mateixes directrius els minuts inicials del segon període, amb una lleugera tendència a favor dels bagencs. Un triple d'Allen donava per primer cop els deu punts de marge al seu equip. Muñoz, poc després, ho ampliava encara més des de més enllà dels 6,75 (33-20). En aquest moment, l'Actel Lleida ha aconseguit reaccionar i un parcial de 0-10 decidia Duran a aturar el partit. Les instruccions del tècnic han servit per aturar la sagnia. A la darrera jugada de la primera part, Allen ha errat un triple. Però Trias, molt atent, ha capturat el rebot per anotar després el 39-33 amb què s'ha arribat al descans.

El marcador s'ha pres dos minuts més de repòs que els jugadors. No ha estat fins aquest lapse de temps que no s'ha mogut. L'encarregat de moure'l ha estat el vinculat Álex Mazaira. La dinàmica, però, afavoria un Actel Lleida que s'ha col·locat a només dos punts (43-41). Trias i Lundberg, aquest amb un triple, donaven aire a l'ICL Manresa. Aquestes dues accions han servit perquè els manresans seguissin al capdavant. Però no per treure's de sobre un rival que visitava amb freqüència la línia de tirs lliures. El que ha transformat Karena servia per empatar a manca del quart definitiu (53-53). Els bagencs han intentat jugar més per l'interior. Trias s'ha fet un fart de forçar personals i els lleidatans han entrat en ‘bonus' ben aviat. Entre Mazaira, Allen i Lunberg han aconseguit un parcial de 7-0 que era mitja vida (65-56, minut 35). Amb vent a favor, l'ICL Manresa ha sabut gestionar el marcador. Els de Duran han gaudit d'una màxima renda de tretze punts en dues ocasions. Amb tot decidit, el joveníssim David Efambé ha tingut els seus primers instants a l'èlit. El 73-63 final deixa un bon saber de boca. La primera pedra d'un llarg viatge.