El llibre sobre la Manresa de finals de l'Edat Mitjana editat per Cambridge ja està traduït al català

Es presentarà al públic aquest dijous a l'Espai 1522

Redacció
29 d'agost del 2017
Actualitzat el 30 d'agost a les 16:25h

Portada del llibre

Aquest dijous, 31 d'agost, a les set de la tarda, a l'Espai 1522 (Carrer Mestre Blanch, 4) es presentarà el llibre Auge i declivi d'una burgesia catalana. Manresa a la Baixa Edat Mitjana 1250-1500, escrit per l'historiador i professor de la universitat de Leiden, Jeffrey Fynn-Paul i editat, en anglès, el novembre del 2015, per la universitat de Cambridge.

Aquesta publicació, que va ser descoberta pel Centre d'Estudis del Bages (CEB), s'ha traduït al català gràcies al suport de l'Ajuntament de Manresa, el Parc de la Sèquia i UManresa. L'obra dona a conèixer al públic la història política, econòmica i social de la ciutat de Manresa, que es converteix així en un dels pocs municipis de Catalunya, i de l'estat, que compta amb una anàlisi tan completa, detallada i actualitzada de tot el que va succeir durant el segle XIV i el primer terç del XV.

La presentació del llibre anirà a càrrec de Francesc Comas, president del CEB; Marc Torras, director de l'Arxiu Comarcal del Bages i Valentí Junyent, alcalde de la ciutat.

Sobre l'autor

Nascut als Estats Units, Jeffrey Fynn-Paul actualment treballa a la Universitat de Leiden, als Països Baixos, però ha treballat en universitats del Canadà, Estats Units i Anglaterra. Fynn-Paul es va doctorar l'any 2005 a la Universitat de Toronto amb la tesi The Catalan City of Manresa in the 14th and 15th Centuries. A Political, Social and Economic History, estudi que va ser la llavor per aquesta obra sobre l'època medieval.

El seu àmbit de recerca comprèn la història econòmica i social de la zona mediterrània des de l'any 1300 fins a l'actualitat, molt centrada en investigar com les institucions han creat les condicions per al desenvolupament econòmic i social al llarg de la història, és a dir, en la creació de conceptes com el capitalisme, els mercats, la democràcia, el pensament científic o els drets humans.

Pels volts del mes de març del 2018, Fynn-Paul publicarà Family, Work, and Household in Late Medieval Iberia: A Social History of Manresa at the Time of the Black death, un llibre que es presentarà com a la continuació d'aquest primer, que es donarà a conèixer dijous.