Bon partit del Cd'E Manresa contra el Terrassa FC després d'un mal inici (1-2)

El Cd'E Manresa ha jugat el partit de Festa Major amb l'equipació blava
El Cd'E Manresa ha jugat el partit de Festa Major amb l'equipació blava | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
29 d'agost del 2017
Actualitzat a les 9:27h
Quan després del primer quart d'hora el Manresa era superat per un Terrassa que va ser superior sobre el verd del Congost i també al marcador, tot semblava indicar que l'equip blanc-i-vermell (que en aquesta ocasió vestia de blau) podria sortir escaldat del partit de Festa Major. Però, res més lluny de la realitat. És cert que a prop de la mitja hora de joc arribaria el segon gol egarenc, però abans, quan els deixebles de José Solivelles ja havien trobat el seu lloc al camp, li van donar la volta a la situació com li dones la volta a un mitjó. A la segona part el Manresa es va abocar sobre la porteria d'Uri, però tots els intents d'aconseguir, al menys, l'empat al marcador, van ser en va. Unes vegades per errors propis i altres per l'actuació estel·lar del porter egarenc. Veure-ho per creure-ho. Malgrat tot, el Manresa sembla preparat per acollir la visita del Castellar el pròxim diumenge. La idea de joc ja es plasma sobre el terreny de joc. Ara només cal encertar-la davant la porteria rival. 

Dos minuts després que rodés la pilota sobre el Congost el Terrassa ja es va avançar al marcador. El porter Tienda va refusar un xut a boca de gol, però el refús va topar a les cames de Carreón, qui quasi sense voler obria el marcador. Els següents minuts van ser un monòleg egarenc, amb un Manresa que es veia desbordat per un Terrassa que va dur la iniciativa des del xiulet inicial. Quan els manresans van trobar el lloc sobre el terreny de joc, després de complir-se el primer quart d'hora, la situació va canviar per complert. Els locals van anar guanyant terreny ofensiu al seu rival i van començar a veure el color de la camiseta del porter Uri, encara que sense plantejar-li gaire problemes sota pals. Això sí, als 24' vam passar d'un possible penal no xiulat a l'àrea visitant a, després de la continuació de la jugada, veure les credencials del porter Uri, que va evitar un gol cantat de Biel Rodríguez a boca de canó. 

Quan tot semblava abocat a un empat que arribaria tard o d'hora, un refús en curt de Sergi Tienda el va aprofitar David Virgili per eixamplar l'avantatge egarenca, marcant a porta buida (28'). La resposta del Manresa, que va continuar donant-li la volta al mitjó malgrat rebre el segon gol, arribaria després d'una internada d'Albert López que culminaria amb una passada de la mort cap a Javi López. Però aquest, tot sol davant la porteria vallesana, xutaria desviat, més enllà de la línia de fons (37').

Tres minuts després d'iniciada la segona part el Manresa obtindria el premi a la constància i al bon joc. Una internada de Solernou pel carril esquerra la culminaria Sergi Soler arribant des del darrera, obrint un nou escenari. Les arribades i les ocasions manresanes es van anar produint una rere l'altre mentre que l'equip egarenc va perdre de vista la porteria local, en aquesta segona part defensada per Alex Luque. Cinc minuts després del gol local Sergi Soler enviaria una pilota enrere, sobre l'arribada de Biel Rodríguez, però el xut d'aquest, a boca de canó, el va neutralitzar Uri. El mateix Uri tornaria a ser protagonista als 65', quan va refusar un altre xut a boca de canó de Chipi. El següent a posar a proba la fortalesa del porter egarenc va ser Solernou, qui es trobava a un pam de la línia del gol però va veure com la ombra d'Uri era més allargada que mai (69'). Un obús de Marçal Lladó que va passar fregant el travesser, després de treure una falta, seria la següent credencial presentada per un Manresa que ja feia estona que es mereixia l'empat (74'). I, mentre tant, sense notícies del Terrassa en atac. Samu, que va substituir Uri a la porteria vallesana, seria el protagonista de la darrera ocasió local, als 89', quan un altre xut a boca de gol de Biel Rodríguez quedava en un no res gràcies a la intervenció del porter visitant. Derrota, sí, però bones sensacions.

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Manresa

Sergi Tienda, Alejandro, Solernou, Florent, Moha, Cuello, Albert López, Marçal Lladó, Manel Sala, Biel Rodríguez i Javi López. També van jugar: Trulls, Luque, Bernat, Roger Herms, Seri Soler, Chipi i Leandro.

Terrassa Futbol Club

Uri, Dani Sánchez, David López, Guti II, Hamza, David Virgili, Ferreira, Joan Pallàs, Carreón, Carlos Martínez i Cachorro. També van jugar: Samu, Andreu, Fran Piera, Rubén i Enric Vega.

Gols

0-1 (2'), Carreón
0-2 (28'), David Virgili
1-2 (48'), Sergi Soler

Àrbitre

Sr. Marcos Fernández Quinteros, de la delegació de Barcelona. Va estar auxiliat per Lluis Espallargas Casellas i Alejandro Rodríguez Moreno.

Camp

Estadi del Congost, 150 espectadors.