El Torneig Interbarris torna per Festa Major amb el CF Navarcles de convidat

La competició es farà aquest any a l'Estadi Municipal de Futbol del Congost i l'organització, que és rotatòria, aquest any és a càrrec del Cd'E Manresa

El regidor d'Esports Jordi Serracanta, amb representants dels equips que participaran en el torneig
El regidor d'Esports Jordi Serracanta, amb representants dels equips que participaran en el torneig | AjM
Redacció
24 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:16h
El Torneig Interbarris de Manresa celebra una nova edició, coincidint amb la Festa Major de la ciutat. La competició, a la qual participen clubs de futbol de la ciutat, enguany té com a convidat el CF Navarcles. La resta de participants seran el Cd'E Manresa, que aquest any organitza el torneig, a les instal·lacions de l'Estadi Municipal de Futbol del Congost; FC Pirinaica; CF Pare Ignasi Puig, UE Balconada i Club Gimnàstic Manresa.

Es tracta de la competició que serveix de presentació a la ciutat de les plantilles dels equips (el Gimnàstic hi participarà amb l'equip juvenil), en aquest inici de temporada.

El Torneig ha estat presentat aquest dijous al migdia, en roda de premsa, pel regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, el delegat del Bages, Berguedà i Cerdanya de la Federació Catalana de Futbol, Esteve Olivella, i presidents o representants dels diversos clubs participants.

En la roda de premsa, el regidor Serracanta ha remarcat la importància de l'esdeveniment, que contribueix que la Festa Major també tingui un vessant esportiu, i ha destacat que posa de manifest "la bona salut del futbol a la nostra ciutat i als diversos clubs i barris. Estem parlant de l'esport amb més llicències federatives a la ciutat". El regidor ha agraït la predisposició i col·laboració entre tots ells, més enllà de rivalitats, ja que tots han col·laborat en el disseny i organització de l'esdeveniment. Igualment ha agraït la tasca organitzativa de la Federació Catalana de Futbol. També ha animat la ciutadania a assistir als partits i veure "futbol de nivell al Congost".

Els participants es dividiran en 2 grups: al grup A hi haurà Pirinaica, Manresa i Navarcles; i al grup B, Pare Ignasi Puig, Gimnàstic Manresa i Balconada.

Divendres hi haurà les eliminatòries, en partits de 35 minuts. Els horaris seran:

Grup A

19 h: FC Pirinaica-Navarcles
19.40 h: CF Navarcles – CE Manresa
20.20 h: CE Manresa – FC Pirinaica

Grup B

21 h: CF Pare Ignasi Puig – UE Balconada
21.40 h: UE Balconada – Gimnàstic Manresa
22.20 h : Gimnàstic Manresa – CF Pare Ignasi Puig

El proper dilluns dia 28, festiu a Manresa, a partir de les 4 de la tarda, es disputarà la final del Torneig (el primer del grup A contra el primer del grup B). Tot seguit, a les 6 de la tarda, es farà el Partit de Festa Major, enguany entre el CE Manresa i el FC Terrassa.

El Torneig és coorganitzat pel CE Manresa i la Delegació de la Federació Catalana de Futbol al Bages, Berguedà i Cerdanya, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa.

L'Interbarris té l'origen al 2005, però l'etapa actual va començar el 2010. Des d'aleshores en tres edicions el guanyador ha estat el CF Pare Ignasi Puig (2012, 2014 i 2016), mentre que la Balconada va ser campió el 2010, el FC Pirinaica va ser campió el 2013 i el Club Gimnàstic Manresa el 2015. El 2011 no es va disputar.

El representant de la Federació Catalana de Futbol, Esteve Olivella, ha explicat el funcionament del torneig i ha avançat algunes novetats, com ara el fet que, a partir d'aquest 2017, si un club guanya 3 vegades el Torneig, es quedarà en propietat una rèplica del trofeu. Mentrestant, cada any el guanyador el tindrà en dipòsit. Olivella també ha explicat que els clubs i l'organització han ideat un format amb algunes modificacions en el reglament, per tal de guanyar en atractivitat. Els partits són de només 35 minuts i , per exemple, si un equip guanya per una diferència de dos o més gols, tindrà un punt més. Olivella també ha afirmat que és un "torneig de nivell, que amb la col·laboració de tots els clubs podem continuar gent créixer", i que "és una excel·lent oportunitat per unir, sumar i gaudir con juntament d'aquest esport".