Els Mossos d'Esquadra treballen amb la hipòtesi que els darrers incendis al Bages han estat intencionats

La policia catalana, però, no descarta altres possibilitats per explicar els darrers incendis a Navarcles i Artés, en unes jornades de calor i vent

24 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:50h
Bombers treballant en el control de l'incendi de Navarcles
Bombers treballant en el control de l'incendi de Navarcles | Bombers
Una de les principals línies d'investigació dels Mossos d'Esquadra sobre l'origen dels incendis que en els darrers deu dies han afectat diversos municipis del nord-est del Bages, és que hagin estat intencionats, "no sabem si per una persona o per més d'una", han assegurat a NacióManresa fonts policials. La coincidència en l'emplaçament i en el temps, sobretot de tres d'ells, el d'Artés de primers de mes i els dos de Navarcles, dimarts i dimecres, han posat la policia sobre la pista, recollint proves i testimonis. Cal tenir en compte que els Mossos d'Esquadra no inicien una investigació sobre un incendi si abans els cos d'Agents Rurals, que són els que treballen sobre el terreny, no ho sospiten.

Cal recordar que arran de l'incendi a Navarcles de dimarts, el primer dels dos seguits, Canal Taronja recollia el testimoni d'un treballador de la zona que assegurava que havia vist com l'incendi s'iniciava a la vora d'un camí. Navarcles també va patir, el mes d'abril passat, dos incendis seguits, amb quatre dies de diferència, a l'antiga fàbrica Mabsa, al mig del poble.

Els Mossos d'Esquadra, però, no descarten altres hipòtesis, com la casualitat o l'accidentabilitat, en uns dies en que a la calor se li ha afegit el vent que, sense ser fort, ha facilitat la propagació de les flames. La policia no ha volgut concretar més detalls de les línies d'investigació per prudència.

Des de finals de juny, hi ha hagut vuit incendis al nord-est del Bages, on han cremat aquest estiu 565 hectàrees.