El Cd'E Manresa derrota el Berga en el penúltim assaig abans de la lliga (2-0)

Cd'E Manresa i CE Berga van jugar al Congost
Cd'E Manresa i CE Berga van jugar al Congost | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
24 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:26h
El Cd'E Manresa ja encara la recta final de la pretemporada (manquen onze dies per iniciar el campionat) i ho fa després d'un enfrontament que va servir per anar acoblant i engreixant la maquinaria, per tal de tenir-la a punt el 3 de setembre, quan el Castellar visiti el Congost. El Manresa va ser superior a un Berga que va ser poruc a la primera part i que va arriscar una mica més a la represa. Amb tot, un gol dels manresans a cada període va reflectir, més o menys, la diferència que es va veure sobre el terreny de joc.

Abans de complir-se el segon minut de joc Leandro va rebre una assistència de Sergi Soler i va tenir el primer gol a les seves botes, però la seva vaselina per sobre de Dani Peralta va sortir per la línia de fons quan tot semblava indicar que l'encarregat de prémer el botó del marcador electrònic començaria a tenir feina. Als 13' Manel Sala faria lluir-se Dani Peralta amb un xut creuat que anava molt ajustat al pal. Per fi, als 18', després d'un refús en curt del porter visitant, arribaria el primer gol de la tarda. Leandro, rematant la pilota contra el terra per evitar que la pilota marxés per sobre del travesser anotaria l'1 a 0.

El domini local va ser evident fins el descans, encara que es van viure fases de bon joc i continuïtat en el joc que contrastaven amb altres amb massa entrebancs, sobre tot perquè el Berga va nedar i guardar la roba més que jugar descarat contra un equip de superior categoria. Una contra de llibre al minut 43 podria haver augmentat el marcador a favor dels locals, però el teva-meva en transició entre Biel, Leandro i Manel Sala acabaria amb una rematada a plaer d'aquest últim, però massa fluix i Dani Peralta evitava amb el peu el segon gol manresà.

A la represa hi va haver quelcom més d'igualtat, amb arribades a una i altra àrea. No obstant el Manresa va dur més perill, anotant el que seria definitiu 2 a 0 i desaprofitant algunes ocasions força clares. Javi López, després d'una retallada davant un rival, xutaria per sobre del travesser, però molt a prop (54'). Alejandro, arribant en carrera des del darrera, anotaria el 2 a 0 i faria justícia al que s'havia vist sobre el verd del Congost (71'). Brian culminaria una acció personal amb un xut que no sortiria gaire lluny del pal dret de la porteria defensada per Muñoz (83'). El Berga, que havia tingut alguna presència ofensiva durant la segona part, gaudiria d'una bona oportunitat per escurçar distàncies en el marcador gràcies a una recuperació de Joan Noguera al balcó de l'àrea que culminaria amb una rosca amb l'esquerra que sortiria a prop del pal defensat per Luque (88'). Al darrer alè Marçal Lladó es va treure del barret un obús des de la mitja lluna que Muñoz, amb els dits, provocaria que la pilota s'estavellés al travesser. Hagués sigut un bon final. No obstant, més enllà del resultat, el que importa és anar ajustant les peces. 

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Manresa

Luque, Alejandro, Trulls, Agus, Bernat, Cuello, Biel Rodríguez, Roger Herms, Manel Sala, Sergi Soler i Leandro. També van jugar: Solernou, Moha, Florent, Marçal Lladó, Chipi, Brian, Albert López i Javi López.

Club Esportiu Berga

Dani Peralta, Gerard Martñinez, Marc Sala, Xavi Calveras, Carles Blanch, Uri Dalmau, València, Roger Verdaguer, Joan Bertrans, Rafa Zafra i Joan Noguera. També van jugar: Muñoz, Selva, Codina, Arnau Pons, Joan Figols, Jaume Moratonas i Toral.

Gols

1-0 (18'), Leandro
2-0 (71'), Alejandro

Àrbitre

Sr. David Rosa Solsona, de la delegació del Bages. Va estar auxiliat per Iker Pujol Colell i Iria Pujol Colell.

Camp

Estadi del Congost, 110 espectadors.