Vint-i-set dotacions dels Bombers treballen en l'incendi de Navarcles que ha saltat la riera de Calders

Tot i que les flames s'allunyen de la zona habitada, han afectat diverses naus del polígon Pla del Cos i una granja

Redacció
22 d'agost del 2017
Actualitzat a les 19:32h
Una unitat aèria dels Bombers llençant aigua sobre l'incendi de Navarcles
Una unitat aèria dels Bombers llençant aigua sobre l'incendi de Navarcles | Enric del Sar
A les 17.06 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d'un incendi de vegetació forestal en una zona boscosa a prop del polígon industrial Pla del Cos, al Camí de l'Angle de Navarcles. El foc també hauria afectat, segons les primeres informacions, algunes de les naus properes que en el moment de l'incendi no tenien activitat i una granja. 

A hores d'ara no consta el desallotjament de cap nucli habitat, però sí que s'ha desallotjat, per motius operatius, la piscina municipal. Segons informa el Servei Català de Trànsit, està tallada la carretera N-141c entre els quilòmetres 10 i 25 a Navarcles. L'incendi s'ha allunyat del polígon, i ha saltat el riera de Calders en direcció al terme d'aquest municipi del Moianès.
 
A més dels Bombers de la Generalitat, que hi treballen amb 27 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris, també s'hi han desplaçat 13 patrulles del Cos de Mossos d'Esquadra així com diverses unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal de Navarcles i Artés.
 
La Direcció General de Protecció Civil informa que el municipi de Calders ha activat el seu Pla d'Emergències Municipal per risc d'incendi. Per la seva banda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 120 trucades alertant d'aquest incendi.
 

Una unitat aèria dels Bombers llençant aigua sobre l'incendi de Navarcles Foto: Enric del Sar