Sant Fruitós, a punt de completar el seu primer campus de bàsquet internacional

Els integrants del primer campus de bàsquet de Sant Fruitós, davant de l'Ajuntament
Els integrants del primer campus de bàsquet de Sant Fruitós, davant de l'Ajuntament | AjSFB
Redacció
22 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:10h
Un total de 26 joves de set països diferents participen des d'aquest 14 de juliol i fins el proper dia 25 d'agost, en la primera edició del campus de bàsquet internacional a Sant Fruitós de Bages impulsat per l'escola Paidos i la NABA (North Atlantic Basquetbol Academy) i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i l'ASFE.

Aquest dimarts el cap de la NABA Dermontt Russell, l'entrenador de California, Jimmy Rhoades i el de Kentucky David Meddings, han estat rebuts oficialment a l'Ajuntament pel primer tinent d'alcalde Xavier Racero i pel regidor d'esports Tomàs Casero.

En la recepció, Racero els ha explicat la forta vinculació del bàsquet amb el municipi i els ha fet entrega de pins i clauers commemoratius de Sant Fruitós de Bages, Ciutat del Bàsquet Català 2016 i de dos exemplars del llibre Sant Fruitós, passió pel bàsquet que recull la història d'aquest esport al municipi. Per la seva banda Russell ha explicat que es senten molt ben acollits a Sant Fruitós de Bages.

En aquest primer campus internacional hi prenen part un total de 26 joves d'arreu del territori català, d'Itàlia, del Regne Unit, d'Irlanda i dels Estats Units. Els jugadors viuen i entrenen a l'escola Paidos i combinen el bàsquet amb altres activitats lúdiques i esportives a la comarca. Per exemple aquest dilluns els joves han realitzat els entrenaments amb un grup d'exjugadors de l'escola Paidos que es van proclamar campions d'Espanya i de Catalunya quan jugaven en categoria mini.

La iniciativa d'impulsar aquest primer campus internacional al municipi va sorgir del santfruitosenc Carles Orive, que actualment fa d'entrenador de la NABA a Dublin, i del director de l'entitat, Dermot Rusell arran de la visita que aquest darrer va fer a Sant Fruitós de Bages i on va quedar sorprès del potencial basquetbolístic del poble.