Lluís Costa: «No serà fàcil però treballarem per aconseguir l'ascens»

Lluís Costa
Lluís Costa | Photo ACB
21 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:58h
És dels pocs que continua a l'ICL Manresa de la temporada passada. Lluís Costa afronta el seu tercer curs al Bages amb la il·lusió renovada. Intentarà integrar els nous jugadors a l'equip ràpidament. Al mateix moment, assegura que a la lliga LEB qualsevol equip "et pot sorprendre".

- Com viu Lluís Costa aquesta nova temporada amb el canvi de categoria inclòs?

- Il·lusionat. Tal com va dir en Jordi (Trias) és una oportunitat per tornar a la ciutat la il·lusió que ha dipositat a l'equip. Han estat anys durs a la màxima categoria però perdent molts partits i al final la gent vol victòries. Intentarem tornar aquesta complicitat que ells han tingut amb nosaltres malgrat les derrotes i intentar tornar a l'ACB el més aviat possible.

- És dels pocs jugadors que segueix al club de la temporada passada. Tindrà Lluís Costa un paper d'integrador i explicar als nous companys què representa el club i la ciutat?

- Ajudaré en tot allò que pugui perquè ho sàpiguen el més aviat possible. Tothom necessita un temps d'adaptació tant a la ciutat com al club i els que som d'aquí ho tenim una mica més fàcil dels que provenen d'un altre país o cultura. Amb el Jordi, que coneix la lliga i el Nou Congost, i el Guillem Jou intentarem ajudar els nous. 

- El aficionats tenen la il·lusió que l'ICL Manresa estigui a les posicions capdavanteres. Des del vestidor tenen clar que no serà fàcil?

- Potser els que no han viscut mai la lliga LEB pensen que pot ser fàcil. Però jo que l'he "mamat" sé que és una competició difícil. Els viatges són complicats amb combinacions difícils. Són pistes estranyes, amb gent molt veterana. Quan era a Osca, tothom pensava que teníem una plantilla per salvar-nos i quan vaig marxar per venir aquí anàvem tercers. S'ha d'anar amb molt de compte a cada partit perquè tothom et pot donar una sorpresa. 

- I el nou escenari de cara als ascensos pot propiciar que els equips es reforcin més.

- Sembla que alguns equips com Melilla o Breogan o estan fent i aposten molt fort. S'estan gastant diners perquè els ascensos són més a prop que mai i això complicarà la nostra feina perquè molts equips ho intentaran. Només en pugen dos, serà complicat però treballarem per aconseguir-ho. 

- Feia referència a la seva etapa a Osca. Ja ha mirat el calendari quin dia li toca anar allà?

- Encara no. Primer venen ells aquí. La veritat és que és un lloc maco on he estat tres anys i hi tinc molts records. Amb Burgos ja hi vaig tornar i tinc ganes de jugar contra ells.

- En Jokubas Ginvaitis també prové d'Osca. Li va trucar per demanar referències de l'ICL Manresa?

- Crec que va trucar al Marius Grigonis, que són molt amics. Sembla que li va parlar bé perquè sinó no hagués vingut. I quan en tingui ocasió parlaré amb ell compartirem experiències que hem tingut a Osca.
Arxivat a