Més de cent participants en la desena edició de les Jornades de l'Orquestra de Collsuspina

Després d'una setmana d'assajos oferiran dos concerts a Collsuspina i Moià, dissabte i diumenge que ve

Redacció
19 d'agost del 2017
Actualitzat a les 19:00h
Més de 80 músics i 30 cantaires començaran dilluns, 21 d'agost, a Collsuspina, una setmana intensa d'assajos que culminarà amb dos concerts el cap de setmana del 26 i 27 d'agost, a Collsuspina i Moià. Enguany se celebra la desena edició de les Jornades de l'Orquestra de Collsuspina, i per a l'ocasió s'estrenarà la composició Ull de boira, una obra de Daniel Vallejo Rives per a orquestra, cor i solistes, basada en la novel·la juvenil Ojo de nube, de Ricardo Gómez. A més, Ull de boira anirà acompanyada d'un muntatge escènic creat pels mateixos membres de l'Orquestra.

Els assajos de les Jornades de l'Orquestra de Collsuspina són del 21 al 25 d'agost. El concert amb l'estrena de l'obra Ull de boira serà dissabte, 26 d'agost, a Collsuspina (12 h, al local social). El diumenge 27 d'agost es farà un segon concert a Moià (18 h, a l'església parroquial), amb el mateix repertori.

D'altra banda, a partir del 18 d'agost es pot visitar una exposició amb fotografies i altra documentació sobre la història de l'Orquestra, al restaurant La Bufa de Collsuspina.

Els músics que formen l'Orquestra i els membres del cor provenen dels diversos pobles del Moianès i voltants, com Collsuspina, Moià, Castellterçol, Castellcir, Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui, Calders, Sallent, Manresa i Tona, entre altres.

L'Orquestra de Collsuspina està formada per joves i grans que es reuneixen cada estiu per gaudir fent música tots junts, sota la batuta de Daniel Vallejo, clarinetista format al Conservatori de Badalona, l'ESMUC i el Trinity College de Londres. Els músics tenen una formació musical molt diversa: alguns estudien a l'ESMUC, d'altres a escoles de música o conservatoris, i també n'hi ha que han començat a tocar l'instrument fa poc. L'Orquestra sempre assaja la quarta setmana d'agost i tanca els assajos amb dos concerts: a Collsuspina (el poble que va veure néixer l'Orquestra) i a Moià, on assisteix al concert un públic més ampli.

Ull de boira és una obra musical que narra la bonica història d'un guerrer indi que neix cec. Enguany, per primera vegada, per tirar endavant aquesta obra, que neix de la mateixa Orquestra, es va buscar cantaires per acompanyar els músics.
Arxivat a