Eulen, l'empresa dels vigilants del Prat, gestiona la Residència de la Font

Els seus treballadors es queixen de les retallades i que el Conveni de la Dependència és un dels pitjors que hi ha | També defensen que a les treballadores de la neteja del centre se'ls hauria d'aplicar un conveni millor, el d'Edificis i Locals

Pere Fontanals
14 d'agost del 2017
Actualitzat a les 20:43h
Residència de la Font dels Capellans, a Manresa
Residència de la Font dels Capellans, a Manresa | GSV
Eulen, l'empresa que aquest estiu s'està fent famosa per la vaga dels seus vigilants a l'Aeroport del Prat, gestiona la Residència d'Avis de la Font a Manresa, a banda de tenir vigilants i treballadors de la neteja en altres punts de la comarca.

L'empresa va guanyar la concessió el 2012 i va substituir la Fundació Sociosanitària, que és qui la portava fins llavors. Inicialment els familiars dels avis es van queixar que el servei havia empitjorat, però des de llavors no hi ha hagut cap més queixa feta pública a través dels mitjans. "Ens queixem que les retallades, que fa que cada un dels treballadors que hi ha hagi d'absorvir més feina", explica Milagros González, responsable comarcal de la secció de residències de CCOO.

A la residència, lluny de les reivindicacions del Prat, la seva trentena de treballadors, la majoria treballadores, es queixen que el Conveni General de la Dependència, que és al que estan assignats, és un dels pitjors que existeixen. "A la Residència de la Font és el conveni que se'ls aplica, fins i tot a les persones del servei de neteja, que haurien de tenir un millor conveni", explica Milagros González.

Últimament van tenir una inspecció laboral "i es van fer quadrar els calendaris per a que tothom treballés les hores que marcava el conveni". Abans no passava. Entén González que era perquè "a l'haver de cobrir totes les hores i tots els dies, s'ha de fer el calendari amb cura per ser justos amb tothom".

Una altra de les reivindicacions que fan des de CCOO, és que a les treballadores de la neteja de la residència se'ls apliqui el Conveni General d'Edificis i Locals, i no el de Dependència "que és el que els toca i que suposaria un increment d'uns 300 euros al mes", explica.

Al Bages, l'empresa Eulen, que opta a concursos de molts tipus de feina, també hi té treballadors de vigilància i de neteja, a banda de la gestió de la residència. Són treballadors que tenen el seu centre de treball a empreses de la comarca, però que la seva direcció se situa en altres comarques on hi ha els serveis centrals.