L'alcalde de Castellnou de Bages anuncia que deixarà la política a final de mandat

Francesc Martínez deixa la militància del PSC disgustat per la postura del partit durant la crisi municipal i perquè, assegura, Cristòfol Gimero li va proposar que deixés el càrrec després d'inaugurar el camp de futbol

Els cinc regidors de l'oposició voten plegats a Castellnou
Els cinc regidors de l'oposició voten plegats a Castellnou | Pere Fontanals
Redacció
10 d'agost del 2017
Actualitzat a les 14:53h
L'alcalde de Castellnou, Francesc Martínez, s'ha donat de baixa com a militant del PSC però ha assegurat que continuarà d'alcalde del municipi, segons ha informat Regió7. Segons la mateixa informació, Martínez està "decebut" per l'actitud del president de la Federació del PSC, Cristòfol Gimeno, que, segons afirma, l'havia convidat a deixar l'alcaldia arran de la crispació que han generat al poble les seves diferències amb Valero, el regidor socialista que va deixar el govern el passat mes de juny, deixant el PSC en minoria. Malgrat que quan Martínez va deixar la conselleria al Consell Comarcal del Bages va adduir que ho feia per dedicar-se millor a les seves tasques municipals, ja eren públiques les seves diferències amb altres companys del partit, com així va quedar evidenciat en el ple municipal quan va assegurar que havia deixat el càrrec perquè no s'entenia amb la gent del PSC.

L'alcalde de Castellnou de Bages ha presentat la baixa com a militant del PSC després de 14 anys, però continua d'alcalde, càrrec que ocupa fa 10 anys. Martínez ha assegurat a la notícia que es nega en rodó a seguir les indicacions del PSC de deixar la cadira i que aguantarà com a alcalde junt a les tres regidores socialistes amb les que fa govern. Malgrat que ara té només 4 dels 9 regidors totals, i com es va veure en el Ple extraordinari que es va celebrar fa 8 dies, l'oposició actuarà d'acord per fer aprovar aquelles mesures que creguin necessàries pel bé municipal -entre altres l'anulació de l'últim augment de sou del batlle i el canvi de periodicitat dels plens, tot i l'alcalde va censurar quatre punts de l'ordre del dia.

Martínez entén que el 2015 va guanyar les eleccions per majoria absoluta "i la gent em va votar per ser-hi fins al 2019". A partir de llavors, explica, es retirarà de la política i no participarà en cap llista.