La Festa Alternativa de Navarcles fa un salt qualitatiu i porta Sherpah al mig del poble

Redacció
10 d'agost del 2017
Actualitzat a les 8:45h
Els Sherpah tocaran a Navarcles aquest cap de setmana
Els Sherpah tocaran a Navarcles aquest cap de setmana | David Garriga
La Festa Alternativa de Navarcles, la FAN, aposta en el seu segon any de vida per fer un salt qualitatiu musical en el concert d'aquest dissabte 12 d'agost: el grup bagenc Sherpah —que està immers en la presentació del seu nou disc H—serà el cap de cartell d'un concert que també reunirà Els Arreplegats (rumba de Sant Joan de Vilatorrada) i la formació de música electrònica, també bagenca, SuperComputer, que tancarà la nit. A més, la FAN trasllada l'escenari a la plaça Aguilar, al mig del casc antic, amb la clara idea de dotar el poble d'una festa popular a l'aire lliure.

No en va, aquest any s'ha escollit el lema Desfibril·la Navarcles. L'organització vol "reanimar el poble i fer-lo sortir de la letargia" i espera que els nous batecs que sorgiran de les descàrregues permetin que els veïns puguin tornar a sentir que és festa major quan passegin pels carrers més cèntrics de la població, massa vegades buits perquè la majoria d'actes oficials es traslladen als afores del municipi.

Com ho fa el concert, el programa en general també creix. Aquest dimarts a la nit ja s'ha fet la primera activitat, amb una dormida al carrer Nou que ha servit per dotar de més veïns una zona del poble que malauradament té moltes cases deshabitades. 

La FAN continuarà ja dissabte 12 d'agost, amb el recuperat Humor Amarillo al Llac, que en aquesta ocasió incorpora proves per a menors de 18 anys. Així, al matí es dedicarà en exclusiva als joves d'edats compreses entre 14 i 18 anys, que podran gaudir d'un esmorzar saludable a base de fruita, així com d'un vermut a base de còctels sense alcohol. Ja a la tarda, els adults que tinguin ganes de fer el cabra podran fer les divertides proves en grups de tres. Hi haurà premis per als tres millors classificats en cada categoria.

Després d'una jornada de bogeria, la festa ja es traslladarà a les nou del vespre a la plaça Aguilar, on es farà una botifarrada popular (amb opció vegetariana) i tot seguit els concerts, que s'allargaran fins a les quatre del matí.

L'endemà, diumenge 13 d'agost, la FAN recuperarà l'espai on l'any passat va realitzar la primera festa alternativa que ha tingut Navarcles: la font dels Sobreeixidors. Es farà un vermut i un dinar popular a base d'una fideuà de verdures navarclines que estarà acompanyat per la música del duet Ariadna Roquer & Dester Hollywood.

En la seva segona edició, la FAN també ha aconseguit augmentar les entitats implicades i els establiments col·laboradors.