Els Bombers aconsegueixen controlar l'incendi forestal d'Artés

Una vintena de dotacions han treballat dilluns en les tasques d'extinció del foc, que estava estabilitzat des de diumenge

Un bomber treballant aquest matí a l'incendi d'Artés
Un bomber treballant aquest matí a l'incendi d'Artés | ACN
Redacció
08 d'agost del 2017
Actualitzat a les 8:11h
Els Bombers han aconseguit controlar l'incendi forestal d'Artés (el Bages) després que disset dotacions terrestres i un mitjà aeri hagin estat treballant aquest dilluns en les tasques d'extinció. El foc, que va quedar estabilitzat aquest diumenge poc després d'un quart de sis de la tarda, ha cremat unes 367 hectàrees, segons dades del Cos d'Agents Rurals. Es tracta, per tant, del pitjor incendi de l'estiu i en el seu punt màxim va tenir un potencial d'afectar unes 5.000 hectàrees.

Aquest diumenge es va aixecar l'ordre d'evacuació del nucli de Sant Joan d'Oló i Protecció Civil va autoritzar tornar a casa al mig centenar de veïns desallotjats, que van passar la nit al pavelló d'aquest municipi del Moianès.
 

L'incendi d'Artés ha calcinat unes 400 hectàrees. Foto: @bomberscat


Ahir diumenge van treballar en les tasques d'extinció fins a una cinquantena de dotacions i 6 mitjans aeris. Al llarg del dia els esforços es van centrar en acabar d'assegurar tot el perímetre, tant amb maquinària pesant com amb eines manuals i treball aeri. Les condicions meteorològiques dels darrers dies, amb calor intensa i baixes humitats, han condicionat les tasques d'extinció.
 

Màquinària pesant per evitar la propagació de l'incendi. Foto: @bomberscat