RECEPTA Melmelada de tomàquet

| 10/08/2017 a les 00:00h
Arxivat a: Fires i festes, recepta, Festa Tomàquet, cuina, mengembages, Fogons del Bages
Tomàquets | MengemBages
Ignasi Sala i Gemmà Solà, en representació de Fogons del Bages, han seleccionat unes receptes pensades per a que el Tomàquet de la Comarca en sigui el protagonista. Les van presentar en el showkooking organitzat per We Love Cooking i www.mengembages.coop en els actes de celebració de la primera Festa del Tomàquet del Bages, organitzada per l'Ajuntament de Manresa, mengemBages, Proper, tomating.com i amb el suport del Rebost del Bages, Diputació de Barcelona i la Xarxa Productes de la Terra.

Durant tot l'agost diferents restaurants del Bages se sumen a la festa posant el tomàquet bagenc com a protagonista de la seva carta. NacióManresa us ofereix una recepta de tomàquet cada dilluns i cada dijous d'aquest mes. Que aprofiti!

Melmelada de tomàquet

Ingredients

- 200 grs. tomàquet
- 100 grs. sucre
- 1⁄2 llimona
- 1 branca vainilla

Preparació

1- Escaldarem els tomàquets i si volem podem treure les llavors. 
2- Els tallarem a daus i els barrejarem amb la resta d'ingredients, tot dins d'una olla i ho deixarem coure un 40 o 45 minuts. 
3- Una vegada la tenim cuita, en funció de si ens agrada més fina, la podem triturar amb un braç triturador, o bé passar-la per un passa-purés.
4- Si en fem per tenir-ne tot l'any la posarem dins de diversos pots (prèviament esterilitzats) i ho courem al bany maria.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Tàrtar de tomàquet i síndria | Fongons del Bages
Els sorteigs de la temporada comencen amb «Sota Teràpia» | Promocional
01/01/1970
Al Kursaal, el diumenge 27 d'agost