RECEPTA Quètxup de tomàquet casolà

Quètxup fet a casa
Quètxup fet a casa | Fogons del Bages
Redacció
07 d'agost del 2017
Ignasi Sala i Gemmà Solà, en representació de Fogons del Bages, han seleccionat unes receptes pensades per a que el Tomàquet de la Comarca en sigui el protagonista. Les van presentar en el showkooking organitzat per We Love Cooking i www.mengembages.coop en els actes de celebració de la primera Festa del Tomàquet del Bages, organitzada per l'Ajuntament de Manresa, mengemBages, Proper, tomating.com i amb el suport del Rebost del Bages, Diputació de Barcelona i la Xarxa Productes de la Terra.

Durant tot l'agost diferents restaurants del Bages se sumen a la festa posant el tomàquet bagenc com a protagonista de la seva carta. NacióManresa us ofereix una recepta de tomàquet cada dilluns i cada dijous d'aquest mes. Que aprofiti!

Quètxup de tomàquet casolà

Ingredients

- 400grs. Tomàquet natural escaldat
- 75 gr. Sucre morè
- 1/2 culleradeta de canyella pols
- 1 1⁄2 culleradetes de sal
- 1⁄2 ceba
- 25 ml oli d'oliva
- 75 ml vinagre blanc

Preparació

1- En una paella posar l'oli, la ceba a dauets i la sal, deixar-ho coure 10 minuts.
2- Afegir la resta d'ingredients, baixar el foc, deixar-ho coure durant una hora
3- Remenar sovint perquè no s'enganxi.
4- Finalment triturar.