RECEPTA Conserva de tomàquet

Tomaqueres
Tomaqueres | MengemBages
Redacció
03 d'agost del 2017
Ignasi Sala i Gemmà Solà, en representació de Fogons del Bages, han seleccionat unes receptes pensades per a que el Tomàquet de la Comarca en sigui el protagonista. Les van presentar en el showkooking organitzat per We Love Cooking i www.mengembages.coop en els actes de celebració de la primera Festa del Tomàquet del Bages, organitzada per l'Ajuntament de Manresa, mengemBages, Proper, tomating.com i amb el suport del Rebost del Bages, Diputació de Barcelona i la Xarxa Productes de la Terra.

Durant tot l'agost diferents restaurants del Bages se sumen a la festa posant el tomàquet bagenc com a protagonista de la seva carta. NacióManresa us ofereix una recepta de tomàquet cada dilluns i cada dijous d'aquest mes. Que aprofiti!

Conserva de tomàquet

Ingredients

- Tomàquet 
- Pots (esterilitzats) 

Preparació

1- Primer de tot escaldem els tomàquets, i els pelem.
2- Si tenen moltes llavors o aigua el xafem una mica. 
3- Omplim els pots i els posem ben tancats dins d'una olla amb un bany maria i que es cogui mínim una hora.