La Caminada nocturna Montserrat–Manresa i la Visita Ignasiana fan un ple absolut

La nit de dissabte a diumenge 35 persones van resseguir l'últim tram del Camí Ignasià, que recorre una distància de 23,6 km

Foto de grup dels participants a la Caminada nocturna entre Montserrat i Manresa
Foto de grup dels participants a la Caminada nocturna entre Montserrat i Manresa | AjM
Redacció
31 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:18h
Èxit de públic a la Caminada nocturna Montserrat-Manresa i a la Visita a la Manresa Ignasiana aquest cap de setmana. Ambdues activitats van fer un ple absolut exhaurint uns dies abans les places disponibles.

Dissabte 29 de juliol es va dur a terme la Caminada nocturna Montserrat-Manresa amb la participació d'un grup de 35 persones. La marxa va començar a les 7 de la tarda de la plaça del Monestir de Montserrat i va arribar a la Cova de Sant Ignasi de Manresa a les 2 de la nit del diumenge dia 30. Prèviament, tot el grup havia sortit en autocar des de la plaça de la Reforma de Manresa.

Organitzada per Dinamic Guies de Muntanya i Manresa Turisme, la caminada segueix el darrer tram del Camí Ignasià i recorre una distància de 23,6 km, amb un desnivell positiu de 479 m i un desnivell negatiu de 992 m, en la qual els guies especialitzats posen veu al paisatge.

Els participants, equipats amb roba còmode, llums frontals i pals telescòpics, van gaudir del paisatge i de l'esport mentre es feia de nit, al mateix temps, van poder fruir d'avituallaments al centre cívic de Castellgalí i a l'Oller de Mas, on van fer un tast de productes locals i vi de l'Oller del Mas (DO Pla de Bages). 

La caminada, que va transcorre sense cap incidència, ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar, l'Ajuntament de Castellgalí i l'Oller del Mas, i forma part dels actes de les Festa de Sant Ignasi.

Visita Ignasiana

D'altra banda i també en el marc del programa de les Festes de Sant Ignasi, es va duu a terme una visita guiada especial a la Manresa Ignasiana. Amb motiu de la celebració, aquesta visita va ser gratuïta, prèvia inscripció a l'Oficina de Turisme o la web www.manresaturisme.cat

Amb les places disponibles exhaurides des del dia abans, un grup de 27 persones van fer un itinerari guiat pels llocs més emblemàtics de l'estada de Sant Ignasi a la ciutat el 1522, com la capella del Rapte, la Cova, Sant Ignasi Malalt o Sant Domènec, i van rebre les explicacions històriques i artístiques sobre el llegat ignasià a la capital del Bages.