Dos vehicles que competiran a la Formula Student portaran peces fabricades al CFP

Responsables del CFP amb membres de l’equip Dynamics de la UPC de Manresa
Responsables del CFP amb membres de l’equip Dynamics de la UPC de Manresa | CFP
Redacció
28 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:04h
Dos dels vehicles catalans que competiran a la nova temporada de la Formula Student portaran peces fabricades al Centre de Formació Pràctica de Manresa. Es tracta de l'ecoRZ, el monoplaça de l'equip UPC ecoRacing de la UPC de Terrassa, i del DYN-02, el vehicle de l'equip Dynamics de la UPC de Manresa. Tots dos participaran en aquesta competició similar a la Formula 1 que posa a prova vehicles dissenyats i fabricats per estudiants d'enginyeria d'arreu del món. A banda d'aquests, el CFP també ha mecanitzat una peça per a un equip belga gràcies al contacte amb la multinacional Haas.

En el cas del vehicle de UPC ecoRacing, el CFP ha mecanitzat un total de 8 peces que s'utilitzen als sistemes de suspensió i direcció del vehicle i al pedal de fre. Pel que fa al monoplaça de l'equip Dynamics de Manresa, el seu motor compta amb un nou càrter que s'ha fabricat al CFP i que, tot i mantenir el mateix volum d'oli que l'original, és d'unes dimensions més reduïdes i permet que el vehicle es mogui per l'asfalt d'una manera més àgil i ràpida. En aquest cas, el CFP també ha fabricat les manguetes, una de les peces de més responsabiilitat del vehicle ja que en suporten tot el pes.

Des del CFP es valora molt positivament aquesta col·laboració ja que permet als seus alumnes treballar en projectes reals i veure'n els resultats.