Sons del Camí encara la recta final amb Pello Ramírez i Xavier Zeberio, i Carles Cases

Els concerts es faran dijous i divendres al Parc de la Seu

Redacció
27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:53h
La quarta edició del cicle de música contemplativa Sons del Camí enfila la recta final amb dos concerts que tindran lloc el dijous i divendres, 27 i 28 de juliol.

El recital de dijous anirà a càrrec de Pello Ramírez i Xavier Zeberio, dos virtuosos de la viola de tecles medieval i de l'acordió cromàtic que, amb el projecte ON, portaran a Manresa sonoritats vingudes del País Basc.

Divendres, 28 de juliol, el cicle finalitzarà amb un plat fort, Carles Cases, el prestigiós músic i compositor sallentí, autor de les bandes sonores de la majoria de pel·lícules de Ventura Pons (Amic/Amat, Actrius, Forasters, etc.) i de Jaume Balagueró (Els Sense Nom i Darkness), entre d'altres.

Cases interpretarà el concert Imatges Trobades (recull d'obres cinematogràfiques), una selecció de partitures amb caire més místic  que es completaran amb alguns temes de l'obra-oratori Araguaia, la qual està basada en poemes i diàlegs del músic amb el bisbe Pere Casaldàliga.

Ambdós concerts es duran a terme al Parc de la Seu a les 9 i a les 10 del vespre, respectivament.

Sons del Camí va néixer l'any 2014 dins del marc del programa cultural del projecte Manresa 2022 i en el context de les Festes de Sant Ignasi, en les quals participa l'Ajuntament de Manresa, l'Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants i la Fundació La Cova.

Enguany, el cicle musical ignasià ha fet un pas endavant per consolidar-se com un festival musical de referència, i ho ha fet incrementat la seva oferta de concerts (passant dels quatre celebrats l'any passat als sis concerts d'aquesta edició). Noms propis i importants dins el panorama musical català, com ara Carles Cases o Roger Mas, a banda del guitarrista Toti Soler, que va actuar al costat de Joan Massotkleiner, entre altres, es van poder veure a Manresa la setmana passada.

Totes les actuacions funcionen amb taquilla inversa. La recaptació anirà destinada al projecte Dret a la pau i a la seguretat de l'Associació Catalana per la Pau.

Les persones assistents podran fer efectiu el taquillatge invers en el punt d'informació atès per voluntaris del Consell Municipal de Solidaritat i de la Xarxa d'Exclusió Social de Manresa.

Hi haurà servei de bar una hora abans de tots els concerts oferts al Parc de la Seu, a càrrec d'Els Barlins.