Ajuntament i FAVM signen el conveni per al funcionament de les biblioteques dels barris

Valentí Junyent i Enric Martí, després de signar el conveni
Valentí Junyent i Enric Martí, després de signar el conveni | AjM
Redacció
27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:22h
L'Ajuntament de Manresa i la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa (FAVM) han renovat avui el conveni de col·laboració per al funcionament de les biblioteques veïnals que s'ubiquen en vuit barris de Manresa. Amb la signatura es compromet a atorgar una subvenció de 30.600 euros perquè la FAVM gestioni el funcionament de les biblioteques veïnals. 

El conveni de col·laboració ha estat signat aquest matí per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i pel president de FAVM, Enric Martí, en un acte que ha comptat també amb la presència del tinent d'alcalde i regidor de Turisme, Habitatge i Barris, Joan Calmet; i el membre de la junta de la FAVM, Faustí Fígols.

D'aquesta forma, l'Ajuntament reconeix i dóna suport a les accions i activitats que des de la FAVM es desenvolupen a les biblioteques veïnals, i que són fonamentals per impulsar polítiques inclusives i afavoridores de la cohesió social. Els vuit barris on aquest conveni, desplega la seva acció són: Sagrada Família, Plaça Catalunya, Cots-Guix-Pujada Roja, Carretera de Santpedor, Valldaura, Cal Gravat, La Balconada i El Xup. 

En el marc d'aquesta col·laboració, la FAVM s'obliga a contractar vuit tècnic/a bibliotecaris i dinamitzador/a que, entre d'altres accions, organitzarà actes i activitats pel foment de la lectura, donarà suport als escolars que ho requereixin així com realitzar la catalogació del fons bibliogràfic existent, així com el corresponent manteniment i renovació.

Des de la FAVM es garanteix l'obertura d'aquest vuit espais de dilluns a divendres com a mínim dues hores diàries, de gener a maig i de setembre a desembre.

Fomentar la lectura als barris

A les biblioteques veïnals s'ofereix suport escolar als nens i nenes dels diferents barris amb l'objectiu de lluitar contra el fracàs i l'absentisme escolar i garantir així l'accés a la formació entre tots els infants de cada un dels barris, en igualtat d'oportunitats, també es potencia la realització d'activitats orientades al foment de la lectura de la canalla com ara l'hora de conte, lectura en veu alta, s'impulsa el coneixement de l'entorn i la participació dels infants a les activitats festives i socioculturals de cada un dels barris on es troben ubicades les biblioteques. 

Pel que fa a les activitats que des de les biblioteques veïnals s'ofereix al públic adult, destacaríem entre d'altres: l'impuls a l'intercanvi i circulació de llibres d'aportacions ciutadanes, el foment de la lectura entre el públic adult gràcies als clubs de lectura i també les col·laboracions que des de les biblioteques veïnals es fan amb el programa municipal de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa.