Èxit de públic en el showcooking de la primera Festa del Tomàquet

Els cuiners Nani Sala i Gemma Solà, del Mas de la Sala, i en representació de Fogons del Bages, van ensenyar diverses tècniques per cuinar el tomàquet de la comarca

Els cuiners Nani Sala i Gemma Solà durant el showcooking de la Festa del Tomàquet
Els cuiners Nani Sala i Gemma Solà durant el showcooking de la Festa del Tomàquet | AjM
Redacció
27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:01h
Dimecres a la tarda la sala del grup Elde, We Love Cooking (c. del Bruc 74), es va omplir de gent per assistir al showcooking on els cuiners del Mas de la Sala, Nani Sala i Gemmà Solà, en representació dels Fogons del Bages, van ensenyar les diferents tècniques per cuinar el tomàquet de la comarca.

En un format dinàmic i participatiu els cuiners van mostrar formes de cuinar, servir i conservar el tomàquet. Segons el cuiner Nani Sala, "els nostres tomàquets són únics ja que són fruit de la nostra terra, amb una cultura, història i tradició evidents i més si parlem dels seus usos gastronòmics".

El nombrós públic assistent va aprendre a cuinar tàrtar de tomàquet i síndria, tomàquet rosa farcit de cous-cous, carpaccio de bacallà amb tomàquet, melmelada de tomàquet, tomàquet sec i confitat i quètxup casolà. Unes receptes que es poden consultar a les botigues mengemBages, Grup Elde i Mas de la Sala.

Aquest és el segon acte de la Festa del Tomàquet que ha impulsat mengemBages amb la revista Proper i tomating.cat i l'Ajuntament de Manresa a través de la Diputació de Barcelona i va comptar amb varietats locals dels productors de l'horta bagenca.

Un dissabte ple de propostes

Aquest dissabte, 29 de juliol, la Festa del Tomàquet aportarà el gruix de les seves activitats que es duran a terme a la plaça Puigmercadal i al Mercat on al llarg de tot el matí hi haurà una trobada de productors que mostraran les múltiples varietats autòctones de tomàquet que es conreen a l'horta del Bages.

Tot això mentre els paradistes del mercat Puigmercadal oferiran tastos amb el tomàquet com a protagonista. També hi haurà animació infantil i xerrades per entendre, entre d'altres, la recuperació del sabor genuí del tomàquet.

Al vespre, els restauradors de l'associació l'Antic, han organitzat un pixo pote especial amb el tomàquet com producte estrella de les seves tapes.

Fins al 24 d'agost més d'una vintena de restaurants de la comarca oferiran a les seves cartes plats on el tomàquet del Bages en serà el principal protagonista.

Activitats programades

Dijous 27 de juliol

Sopar degustació amb tomàquet I productes del Bages
Organitzen Kanko.cat I Rebost del Bages
Lloc: Sala Gòtica de la Seu (Baixada de la Seu)
A partir de les 20 h.

Dissabte 29 de juliol

Mercat de Tomàquets
Amb productors del Bages
A la plaça Puigmercadal
De 8 a 13 h.

Animació infantil
Espectacle La Botigueta, a càrrec de la cia. De Parranda.
A la plaça Puigmercadal
A les 11 h.

Tallers infantils
Amb Parc de la Sèquia
Manualitats amb tomàquets.                          
A la Plaça Puigmercadal
De 10 a 13 h.

Per què els tomàquets que comprem no tenen el mateix gust que els d'abans? 
Conversa amb Bernat Martí i Marc Casabosch
A la plaça Puigmercadal
A les 12 h.

Les tapes del mercat
Mercat del Puigmercadal
Degustació de tapes, a càrrec dels paradistes del mercat
De 12 a 15 h.

Pintxo Pote Tomaquer
Organitza L'Antic, amb productors de Manresa.
Degustació de tapes i begudes a diferents bars de l'Antic.
De 20 a 23 h

Dijous 4 d'agost

La gran tumakada
Collita de tomàquets, a la finca de Can Poc Oli, per fer conserves,  i treure'n la llavor per regenerar el banc d'Esporus.
De 9 a 15 h.