Vint-i-cinc joves formats per Ampans en ecommerce presenten els treballs de fi de curs

Ho han fet davant de botiguers i empresaris, dins d'un programa d'orientació i formació per la inserció

Acte del programa «Singulars»
Acte del programa «Singulars» | Ampans
Redacció
26 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:58h
Vint-i-cinc joves d'entre 16 i 29 anys van presentar els seus treballs de fi de curs i van exposar els seus objectius professionals davant d'empresaris i comerciants convocats per Ampans. Es tracta de joves que han finalitzat amb èxit els 2 cursos d'ecommerce i xarxes socials, de 250 hores cadascun, dins del programa Singulars del pla de Garantia Juvenil, finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. 

Són joves que en el moment d'iniciar els cursos no treballaven ni cursaven cap estudi, i amb un tret en comú: mostraven interès pel món digital i dedicaven bona part del seu temps personal a internet i les xarxes socials.

Durant 6 mesos Ampans ha format aquests joves perquè puguin treure rendiment al temps que hi dediquen i fer-se un futur professional en un àmbit que els apassiona. Un cop finalitzada la formació, els joves segueixen vinculats al programa fins a finals d'any, temps en el que des del Servei d'Inserció d'Ampans se'ls seguirà acompanyant en el procés de pràctiques i en la recerca activa de feina. 

Els alumnes van presentar els seus treballs amb la presència de l'equip d'inserció i formació d'Ampans i dels docents del curs, i van exposar els seus projectes personals de futur professional davant d'empresaris i botiguers, a qui els van demanar oportunitats. 

Els cursos d'ecommerce i xarxes socials impulsats per Ampans per a joves que requereixen orientació i suport, han comptat amb la tutoria de l'expert en el món digital, Lluis Serra. Segons Serra aquests joves tenen nombrosos seguidors a les xarxes socials, són emprenedors, amb capacitat creativa i han demostrat visió estratègica i comercial. Pel formador i consultor digital són sorprenents i capaços de pensar diferent però "necessiten un acompanyament especialitzat i professional per projectar-se i demostrar les seves habilitats, especialment en el cas dels joves amb Síndrome d'Asperger que han participat en el curs i que han de superar les barreres que posa la societat per desconeixement". 

Ampans contracta 3 dels joves que han participat als cursos d'ecommerce i xarxes socials

Ampans contractarà 3 dels joves participants del curs a qui ha encarregat un projecte d'ecommerce dels seus productes comercials. Es tracta de 3 joves a qui Ampans acompanyarà i donarà suport en el desenvolupament del projecte. 

El programa Singulars contempla un tercer curs, aquest de màrqueting digital, que començarà el setembre. La durada total d'aquesta formació dins del programa Singulars és de 250 hores de formació. 

Ampans i Intermedia són les entitats encarregades de gestionar el programa a Manresa i Barcelona, respectivament, amb un total de 90 places. Aquest s'emmarca dins la Convocatòria Singulars del SOC, que té per objectiu reforçar l'ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d'educació o formació. El projecte es troba dins el pla de Garantia Juvenil, una iniciativa europea per reduir l'atur juvenil finançada pel SOC i el Fons Social Europeu, que preveu inserir uns 30 joves al món laboral un cop finalitzat el programa. 

Les dues entitats col·laboren en programes de formació enfocats a joves perquè desenvolupin el seu projecte professional i personal amb una formació personalitzada i adaptada a les seves necessitats. 
Arxivat a