El Consell Comarcal tomba una proposta del PDeCAT sobre l'ocupació d'habitatges

La moció es presenta seguint la proposició de llei presentada pels nacionalistes al Congrés dels Diputats

Redacció
25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:37h
El grup de CiU al Consell Comarcal del Bages ha presentat aquest dilluns en el Ple ordinari, una moció per a regular l'ocupació il·legal d'habitatges en què l'equip de govern format per ERC, PSC i ICV hi ha votat en contra.

Segons expliquen els nacionalistes, aquesta moció neix "de la necessitat de permetre resoldre de manera immediata una ocupació il·legal que afecti a qui li han ocupat el seu domicili o la segona residència, i habitatges socials d'Ajuntaments o d'ONG, i així poder agilitzar el seu procés judicial". L'aprovació d'aquesta proposició de llei presentada pel PDeCAT al Congrés dels Diputats té l'objectiu de "protegir el petit propietari i les entitats que ajuden els més necessitats, però també protegir totes les persones que tenen adjudicat un habitatge de lloguer social i no s'hi poden instal·lar, perquè ha estat ocupat de forma il·legal".

Si la iniciativa prospera, qui ocupa il·legalment un habitatge, haurà de desallotjar-lo immediatament per ordre judicial, llevat que s'acrediti en un curt termini de temps un títol de propietat o lloguer que l'habiliti per romandre-hi.

El grup de CiU al Consell Comarcal del Bages ha mostrat la seva preocupació "per poder protegir els petits propietaris i garantir així les polítiques socials d'habitatge dels propis municipis i de les institucions que donen cobertura a aquests ens locals".