El ple del Consell Comarcal viu una revolta amb l'entrada de set nous consellers

Sis han entrat pel grup de CiU, tot i que una s'incorporarà a Demòcrates, i l'altre és pel PSC

La demòcrata Anna Llobet en el moment de recollir la seva acta de consellera comarcal
La demòcrata Anna Llobet en el moment de recollir la seva acta de consellera comarcal | Demòcrates
25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 20:42h
Set dels trenta-tres consellers comarcals del Bages són nous. De fet van entrar en el ple que es va celebrar dilluns a la tarda substituint set consellers més que havien presentat la seva renúncia entre maig i juny. Cinc d'ells entraven en el grup de CiU, que al Consell Comarcal encara manté el nom de l'inici del mandat, substituint cinc alcaldes que havien presentat la seva renúncia en una decisió consensuada des del PDeCAT que en el seu moment ja va provocar les queixes del govern de l'ens comarcal format per ERC, PSC i ICV.

Els regidors Katy Puig, de Navàs, Noèlia Ramírez, de Balsareny, Jordi de la Fuente, del Pont de Vilomara, Sergi Grau, d'Avinyó, i Joan Calmet, de Manresa, van substituir Josep Tarín, de Talamanca, Gil Ariso, de Sant Joan de Vilatorrada, Josep Maria Canudas, de Súria, Joan Torres, de Sant Vicenç i Albert Miralda, de Sant Salvador de Guardiola.

A més a més, Anna Llobet, de Sant Salvador de Guardiola, va substituir l'exregidora Olga Sánchez, que havia presentat la renúncia a l'Ajuntament de Manresa per temes familiars. Llobet, però, no es va incorporar al grup de CiU, sinó que ho va fer al Mixt-Demòcrates, on també hi ha el regidor d'Artés, Roger Genescà. Tant Llobet com Sánchez havien entrat al Consell Comarcal per la llista de CiU com a quota d'Unió, però des de el trencament de la coalició i les divergències entre els democristians, ni una ni l'altra ja no formen part d'aquest partit, hores d'ara. L'únic conseller d'Unió que segueix en el ple és Miquel Davins, i en aquesta ocasió, a diferència del que passa a l'Ajuntament de Manresa, segueix al grup comarcal nacionalista.

L'altra substitució va ser a les files socialistes, on el regidor de Castellbell i el Vilar, Jordi Calsina, va substituir l'alcalde de Castellnou de Bages, Francesc Martínez, que inicialment va argüir que deixava el Consell Comarcal per dedicar-se a la feina del poble, però que posteriorment, en el ple de Castellnou va assegurar que se n'havia anat per divergències amb el PSC.

Així doncs, més d'una cinquena part del ple, el 21,21%, es va estrenar al Consell Comarcal del Bages per afrontar la segona meitat del mandat.