El Live Music Navarcles es consolida com a festival amb un total de 17 artistes convidats

Des de l'organització s'ha establert que la festa es durà a terme cada primer cap de setmana d'agost

Redacció
25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:22h
Va néixer tímidament, sense pretencions però amb moltes ganes per part dels seus organitzadors. Ha estat, durant 3 edicions, comprovant el seu reeiximent i aquest any, ha fet un pas endavant. Estem parlant del Live Music Navarcles, un projecte que va néixer l'any 2014 de la mà d'un grup d'amics i veïns del municipi, que tenien l'objectiu d'homenatjar un company de la vila, desaparegut, que havia tocat en diversos grups de música de la comarca. L'eix de la proposta, com no podia ser d'una altra manera, havia de centrar-se en la música, tenint en compte l'homenatjat. És per això que aquell estiu de fa 3 anys, diversos músics del municipi van oferir un concert a la Font Nova, un espai ampli, a l'aire lliure i amb bona acústica.

Davant de l'èxit de la primera convocatòria, el setembre de l'any següent els organitzadors van decidir ampliar l'oferta musical i allargar la proposta des de les dotze del migdia i fins les dues de la matinada, esdevenint, així, l'embrió d'un festival que van anomenar Live Music Navarcles.

El 6 d'agost del 2016, l'ambició va fer que el projecte s'allargués durant tot un cap de setmana. Ja no només s'oferien concerts, sinó també trobades d'artistes i pintors.
 
Enguany, i encara amb la ressaca del triomf de l'any passat, des de l'organització, que també compta amb el suport de l'Ajuntament del poble, s'ha decidit establir que el Live Music Navarcles es durà a terme cada any, el primer cap de setmana d'agost.
 
Així doncs, per a aquesta edició, queden 10 dies mal comptats. Tindrà lloc els dies 5 i 6. Dissabte la música tindrà el ple protagonisme, amb un total de 17 artistes i grups convidats. Diumenge el relleu passarà a la pintura i al lleure familiar.
 
Artistes convidats

Dissabte, 5 d'agost, es llevarà a les deu del matí, amb les actuacions dels cantautors i solistes Cindy Peinado, Jordi Vendrell, Marc Marcet, Agnès Canals, Anna Rodríguez, Georgina Voguel, Berta Voguel i Alba Santamaria. Seguiran les interpretacions la cantautora francesa Adeline, el repertori de la qual inclou cançons pròpies i versions de pop-rock acústic d'artistes com Alanis Morissette o Tracy Chapman; Teo Boy Curcio, i el duet lleidatà Sïnhom, que canta en rus i castellà.

La programació de la tarda estarà plegada de formacions musicals. El grup Bikini Burdel serà el primer de pujar a l'escenari. Seguidament serà el torn de la cantant i compositora cubana Leiden, amb un EP i un àlbum a la butxaca. Prendran el relleu els components de la banda de ronck'n'roll El Mono de Jade, provinents de Mallorca, i els seguirà la formació Escurçó Negre. Els Auryn Old Band, provinents de Sant Fruitós i Navarcles i amb 40 anys de trajectòria, faran un repàs de les seves cançons més populars. Finalment, serà el torn de la banda barcelonina de hard rock melòdic Last Rain.

A banda dels concerts, durant tota la jornada hi haurà tallers de manalitats per als més menuts i servei de bar i cuina.

Diumenge dia 6 tindrà lloc la segona Trobada de Pintors, que comptarà amb la presència dels artistes Osiris, Pau Gros, Txema Rico, Slim Art i Javier Álvarez. Al vespre, i per finalitzar el festival, la Font Nova es convertirà en una discoteca on hi sonaran els hits més famosos dels anys 70.

Cal recordar que l'entrada al festival és lliure i d'accés gratuït per a tothom.