La Coral Cardonina finalitzarà la temporada retent tribut al mestissatge musical americà

Ho farà en un concert que tindrà lloc aquest dissabte a la plaça de Sant Jaume de Cardona

Redacció
25 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:27h
Aquest dissabte, 29 de juliol, a les deu del vespre, la plaça de Sant Jaume de Cardona acollirà una actuació a la fresca de la Coral Cardonina. La formació, que enguany ha allargat la seva temporada d'assajos per a preparar aquest concert, presentarà un espectacle concebut com un tribut al mestissatge musical que, d'ençà ja de les darreries del segle XIX, ha arribat de les terres americanes. Cançons i influències d'anada i vinguda del nou al vell al continent que han cristal·litzat amb un teixit de manifestacions i un imaginari cultural compartit.
 
Per aquesta producció, la coral ha recuperat del seu arxiu alguns arranjaments de mestres de la Catalunya Central, com Joan Roure o Francesc Vila, dels quals podran escoltar-se les versions de cançons i balades de Richard Rogers, Bob Dylan o els Bee Gees. No hi faltaran tampoc alguns temes clàssics del western americà i dels més emblemàtics de Frank Sinatra, com tampoc algunes de les peces més emotives del gospel afroamericà. En clau més catalana, els cantaires cardonins exploraran la influència dels ritmes caribenys amb una escollida selecció d'havaneres, entre les quals, amb un nou arranjament propi, l'emotiva Vestida de Nit que ha divulgat, en els darrers temps, la cantant Sílvia Pérez Cruz.
 
Per maridar aquesta cantada, al finalitzar l'actuació s'oferirà rom cremat i coca a tots els assistents. La producció d'ambientació i llums anirà a càrrec de Pep Simón. L'accés serà gratuït i subjecte a un donatiu voluntari a mode de taquilla inversa. 
Arxivat a