La CUP crida des de Sant Joan a votar «sí» l'1-O per construir la república dels drets socials

Acte organitzat per la CUP a Sant Joan de Vilatorrada
Acte organitzat per la CUP a Sant Joan de Vilatorrada | CUP
Redacció
22 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:38h
Aquest divendres Sant Joan de Vilatorrada ha pogut escoltar l'antropòleg i militant de Comunistes de Catalunya – EUiA Manuel Delgado, el regidor i tinent d'alcalde de Guanyem Badalona Jose Téllez i la diputada de la CUP-CC i sociòloga Mireia Vehí parlant sobre el referèndum i la necessitat de mobilitzar i votar per trencar amb el règim del 78. L'acte, organitzat per la CUP i moderat per la periodista Aina Font, ha posat l'accent en l'oportunitat que suposa el referèndum per trencar amb el règim del 78 i obrir un procés constituent que permeti repensar el model de país i avançar cap a una República on els drets socials sigui la principal prioritat.

Així, Jose Téllez de Guanyem Badalona ha afirmat que "si trenquem amb l'estat passaran moltes coses esperançadores perquè podrem iniciar un procés constituent que no només permetre repensar-ho tot aquí sinó que a Espanya permetrà trencar amb el PP i amb el règim del 78". Manuel Delgado de Comunistes de Catalunya-EUiA per la seva banda ha afegit que "la mobilització juga un paper clau en la conjuntura actual i l'esquerra té la obligació de posar-se al capdavant per transformat tota aquesta energia en motor de canvi social" i la diputada Mireia Vehí en una clara al·lusió al PDECAT ha sentenciat que "el procés constituent també ens obligarà a emfatitzar una lluita de classe amb els que avui defensem conjuntament el referèndum".

Aquest acte ha estat el tercer que els cupaires han organitzat a la Catalunya Central en aquestes darreres setmanes després d'haver-ho fet a Berga i Manresa. Segons han anunciat els independentistes durant les setmanes que queden fins l'1 d'octubre aniran organitzant actes a altres municipis amb l'objectiu d'eixamplar la base social del sí i convèncer els indecisos d'esquerres.