El ple de Manresa tomba la proposta d'Arran per construir una piscina d'estiu

El govern va assegurar que es té previst estudiar la seva instal·lació en el desenvolupament de l'àrea del Parc de l'Agulla

Membres d'Arran van desplegar una pancarta durant el ple
Membres d'Arran van desplegar una pancarta durant el ple | Pere Fontanals
21 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:13h
El ple de l'Ajuntament de Manresa va rebutjar la petició d'Arran vehiculada a través de la CUP per a la construcció d'una piscina d'estiu a la ciutat ja que, entenen, la piscina municipal de Manresa té un caràcter gairebé només esportiu i "no cobreix les necessitats de lleure i refresc" de les classes populars de la capital del Bages. Arran creu que a Manresa hi cal una piscina d'estiu similar a les de la comarca, ja que els habitants de Manresa només disposen d'una piscina municipal d'estiu "molt petita, cara (entrada de 6 a 7 euros per dia) i que a més també té la funció de piscina esportiva, amb les molèsties que comporta barrejar ambdues activitats per a l'usuari". Arran recorda que "aquesta extensió és entre 5 i 20 vegades per càpita inferior a la d'altres municipis de la comarca, i això no sembla lògic ni just".

Tant a la resposta del regidor d'Esports, Jordi Serracanta, com del president socialista, Felip González, es va apuntar la possibilitat que en el futur es pugui estudiar la instal·lació de la piscina en el desenvolupament de l'àrea del Parc de l'Agulla, però, com en altres punts, la discussió de la moció va portar també a una picaballa dialèctica quan la regidora de la CUP, Gemma Tomàs, va retreure al govern que "mentre que hi ha gent que no es pot refrescar a l'estiu, aquí, a la sala de plens, alguns ens hem d'abrigar per l'aire condicionat perquè altres puguin dur l'americana".

El retret de Tomas va ser agafat al vol pel regidor Serracanta per retreure a la cupaire que "també suposa un malbaratament per a l'Ajuntament haver de desenganxar els cartells de la vostra darrera campanya, per carrers, arbres i fins i tot parades d'autobús de la ciutat". Tomàs va acabar el debat assegurant que cadascú fa les seves campanyes com pot.