Sant Fruitós segueix apostant per l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil

L'Ajuntament del municipi ha formalitzat un conveni amb aquest grup de persones que realitzen tasques de suport en temes de seguretat al poble

Redacció
20 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:54h
Sant Fruitós de Bages compta, des del passat mes de novembre, amb un grup de voluntaris de protecció civil per tal de realitzar tasques de suport en temes de seguretat entre la població. Aquest grup de voluntaris ja ha realitzat tasques de col·laboració amb la Policia Local durant diferents esdeveniments que s'han dut a terme al municipi com la Castaween a La Rosaleda; el Carnestoltes o la Festa Major. Així mateix, també van col·laborar de forma molt activa durant l'incendi que va tenir lloc al municipi el passat mes de juny.

Aquest juliol, l'Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb l'associació per tal de regular les seves intervencions al municipi. El conveni estableix que l'entitat realitzarà serveis preventius, d'informació i de suport a d'altres operatius en actes multitudinaris o quan es puguin donar situacions de risc o emergència.

Per la seva banda, el consistori els facilitarà els equips de protecció i prevenció necessaris, vehicles i formació, i els cedirà un espai municipal per al seu funcionament. A banda, s'ha establert una despesa de 2.000 euros aquest any 2017 i de 4.000 euros durant els anys del 2018 al 2020 pel funcionament de l'entitat. Aquest conveni té una validesa de 4 anys i estableix que el funcionament es regularà a través d'una comissió de seguiment integrada per representants de l'associació i de l'Ajuntament.

L'objectiu d'aquest grup és protegir a les persones, el medi i els béns en cas de catàstrofe o calamitat, així com la prevenció, la divulgació i la implantació de plans d'emergència.