El procés de selecció al Conservatori va acabar amb insults entre membres del tribunal

L'Ajuntament ha suspès les proves de selecció per a la borsa de treball de l'equipament i obre un expedient informatiu | Des del Comitè s'assenyala que l'ambient al tribunal era enrarit pels canvis en la convocatòria que havia introduït l'Ajuntament

Vestíbul del Conservatori de Música de Manresa
Vestíbul del Conservatori de Música de Manresa | Efaarquitectes
19 de juliol del 2017
Actualitzat el 20 de juliol a les 12:07h
Alguns dels membres del tribunal que havia de valorar els candidats a accedir a una borsa de treball del Conservatori de Música van acabar proferint-se desqualificacions personals degut a una forta discussió que van mantenir sobre els criteris per valorar els candidats i que ha acabat amb la suspensió, que no anul·lació, de les proves fins que una comissió informativa no aclareixi què va passar.

Tal i com avançava l'Ajuntament de Manresa amb una nota de premsa aquest dijous al vespre, dijous passat, 13 de juliol, es va constituir el tribunal qualificador i es va citar els aspirants per a la realització del primer exercici, que es va dur a terme entre aquell mateix dijous i el divendres, 14 de juliol.

Segons ha explicat a NacióManresa el president del Comitè de Personal Laboral de l'Ajuntament i representant de CCOO, Enric Pararols, "l'ambient ja estava enrarit des del principi pels canvis que l'Ajuntament havia realitzat tant en la composició del tribunal, com en les bases de la convocatòria". "Uns canvis -ha seguit Pararols, que són legals, això ningú no ho posa en dubte, però que serien discutibles a nivell tècnic". En les anteriors convocatòries, el tribunal estava format per tres mestres del Conservatori, dos tècnics d'educació de l'Ajuntament i un tècnic extern relacionat amb el món de la música. En aquesta ocasió, segons les bases aprovades el 10 de maig, els tècnics externs eren dos i els mestres també.

Aquesta primera prova havia d'avaluar l'execució dels candidats i de seguida hi van haver raons entre els mestres i un dels tècnics externs pels criteris a valorar. "Els mestres segurament van ser massa gelosos a l'hora d'entendre la importància de l'aspecte pedagògic més enllà del purament instrumental", tal i com s'havia modificat a les bases, "però a última hora es va acabar puntuant correctament", assenyala Pararols. Tot i així, el tècnic agreujat va presentar un escrit a l'Ajuntament assegurant que "els professors volien afavorir un dels candidats", fet que ha provocat tot l'enrenou. "No s'entén la denúncia ja que finalment, després d'intercedir la presidenta del tribunal, es va acabar puntuant com indicaven les bases i es va signar l'acta", explica el president del Comitè.

El procés ha quedat suspès i s'ha obert expedient informatiu, "que és el que ha de fer l'Ajuntament davant d'una denúncia d'aquest tipus", aclareix Pararols, "però no cal treure les coses de mare". "Els mestres són els que saben el seu treball del dia a dia, i a vegades entenen que és més important saber ensenyar que ser un virtuós de l'instrument", ha justificat el sindicalista.

Després de la suspensió, queda pendent de fer l'entrevista personal als candidats i la prova de mèrits. Tot plegat haurà de ser quan es tanqui l'expedient i s'aixequi la suspensió.