La CUP s'oposa a la construcció d'un nou Mercadona a la Sagrada Família

Considera que "és un nou atac cap al comerç del barri i que no aportarà cap benefici pels petits comerciants de la zona"

Membres de la CUP en el terreny on s'ha de construir el nou Mercadona
Membres de la CUP en el terreny on s'ha de construir el nou Mercadona | CUP
Redacció
19 de juliol del 2017
Actualitzat a les 22:14h
Tal i com va avançar NacióManresa, el passat mes de maig el govern de Manresa amb el suport del PSC, Democràcia Municipal i Ciudadanos va aprovar la construcció d'un gran hipermercat Mercadona a la Sagrada Família, modificant l'ordenació urbanística per facilitar la implantació d'aquesta nova construcció.
 
La CUP ha emès un comunicat on manifesten que entenen que la construcció d'un gran hipermercat en una zona com la Sagrada Família "és un nou atac cap al comerç del barri i que no aportarà cap benefici pels petits comerciants de la zona". Els cupaires recorden que a la rodalia del barri ja hi ha grans superfícies (Carrefour, Dia, Consum, Bonpreu...) i, per tant, "creiem que la construcció d'aquest Mercadona accentua, encara més, un model de ciutat que no volem per Manresa. Un model que trenca el teixit de barri i que pretén acabar amb el comerç de proximitat de tota la vida".
 
A més, recorden, a l'espai on es construirà aquest hipermercat de 1.500m2 hi havia previst un pla parcial amb diferents blocs d'habitatges, un carrer i un parc. Encara que el pla parcial estigui aprovat, la CUP expressa "que aquesta zona tan sols necessita el parc que ha de donar accés a l'escola Ítaca i que, malauradament, amb el projecte actual s'ha obviat completament". Per altra banda, també recalquen que amb aquesta actuació "s'urbanitzarà una zona plena d'horts urbans i de vida". És per això que entenen que aquesta zona "s'hauria de blindar o limitar-se a facilitar els accessos a l'escola Ítaca".
 
Per tot això, la CUP creu que "l'equip de govern de CDC i ERC hauria d'haver obert el debat a les veïnes i veïns de la zona i tenir-los en compte a l'hora de decidir la modificació urbanística que permetrà la construcció d'aquesta gran superfície".
Per últim, la CUP recorda "els beneficis multimilionaris de l'empresa Mercadona, propietat de Juan Roig, que lidera el rànquing de persones més riques dels Països Catalans amb una fortuna de més de 6.000 milions d'euros".