La Festa Major de Súria acaba amb la tradicional ballada de sardanes

Ballada de sardanes amb la Cobla Súria
Ballada de sardanes amb la Cobla Súria | AjSú
Redacció
19 de juliol del 2017
Actualitzat a les 20:34h
La Festa Major de Súria va acabar la nit de dimarts 18 de juliol amb la tradicional ballada de sardanes de la plaça de Sant Joan, a càrrec de la cobla Ciutat de Manresa. El programa festiu es va iniciar el passat 1 de juliol i ha registrat un alt nivell de participació en les diferents activitats realitzades.

Les novetats d'enguany, com el Super Tobogan Gegant que va ser instal·lat dissabte 15 de juliol a l'avinguda del Cardener, han gaudit d'una molt bona acceptació. També s'han consolidat els canvis introduïts en l'edició de l'any passat, com l'actuació de la Banda de Música de Cardona en les Tocades i la cercavila nocturna del diumenge 16 de juliol.

El castell de focs, celebrat dilluns 17 de juliol, va tornar a ser un dels actes multitudinaris de la festa surienca. El patrocini del castell de focs va ser de l'empresa minera ICL.

La plaça de Sant Joan va acollir dissabte 15 de juliol una nova edició de la Jornada Castellera de la Festa Major, amb la participació de les colles Matossers de Molins de Rei, Laietans de Santa Coloma de Gramenet i Salats de Súria.

En aquest mateix espai urbà es van celebrar els balls de nit, el tradicional concert del diumenge de Festa Major, una sessió de zumba, dues festes Flaix FM, una de les quals va comptar amb el DJ Sergi Domene, i un concert jove amb els grups suriencs Els Amics del JB i Pachucos. En aquest sentit, un tret destacat d'aquesta edició de la Festa Major surienca ha estat la participació de grups i artistes de la vila.

La cercavila de Festa Major va travessar els carrers de la vila diumenge 16 de juliol, amb la presència del Tro Gros, els Geganters i Grallers del Poble Vell, els Geganters del Gorg de l'Olla i el seguici d'autoritats. D'altra banda, el grup surienc Armadillos Band va protagonitzar dues xarangues nocturnes.

Altres actes tradicionals de la Festa Major van ser les misses solemne i de difunts, les matinades amb els Grallers i Geganters del Poble Vell, la galejada amb els Trabucaires del Tro Gros i la ballada nocturna de sardanes amb la Cobla Súria al carrer Sant Josep.

Els actes esportius d'aquests últims dies de Festa Major han estat protagonitzats pel ciclisme, la pesca i l'slot, amb una pedalada popular, una pujada en bici al Poble Vell, la trobada de pesca de la truita Memorial Joan Codina, el concurs de pesca infantil i juvenil Memorial Marcos Hidalgo i una cursa de slot.

Dins del programa de la Festa Major de Súria també han estat inaugurades les exposicions 50è Concurs de Pintura Ràpida Vila de Súria (fins al 31 de juliol) i Refugiats. L'odissea cap a Europa (dies 21, 22 i 23 de juliol). Les dues mostres es poden visitar a la sala Cal Balaguer del Porxo i El Casinet.
Arxivat a