C's reclamarà a l'Ajuntament revisar els pasos de vianants no semaforitzats de la ciutat

El partit taronja també presentarà una moció en el ple per a l'equiparació del català i el castellà a l'escola

Redacció
19 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:40h
Ciutadans demanarà en el ple de l'Ajuntament del proper dijous que el govern faci un estudi dels passos de vianants no semaforitzats que hi ha a la ciutat per comprovar i corregir, si és el cas, la seva situació respecte de la cruïlla. La formació taronja defensa que en alguns carrers secundaris de la ciutat que donen a vies principals, els passos de vianants estan situats d'una manera que obliga als conductors a sobrepassar-los per comprovar si passen cotxes a la via on es vol incorporar o creuar.

Per a Ciutadans, aquest fet fa que es posi en perill els vianants que tenen preferència en els passos, i també obstaculitza la situació dels vianants ja que a vegades els conductors han de quedar-se aturats sore el propi pas de vianants enperant a poder fer la maniobra completa.

Per aquests motius, C's demanarà al ple que s'aprovi fer un estudi sobre els carrers que es troben en aquesta situació, i que es portin a terme les modificacions necessàries en els passos de vianants.

Insisteixen amb el trilingüisme a l'escola

L'altra moció que presentarà Ciutadans a l'Ajuntament de Manresa insisteix en el que va ser la bandera de creació del propi partit: l'equiparació del castellà i el català a l'escola del país. Seguint amb el mateix argumentari de sempre, els espanyolistes portaran al ple de dijous una proposició per a instar a la Generalitat a implementar un sistema educatiu que imparteixi el 40% de les assignatures en català, el 40% en castellà i, finalment, el 20% en anglès. "La resta de models educatius porten inevitablement al fracàs escolar", assegura la moció obviant l'èxit social de l'actual immersió lingüística.

A banda d'instar els departaments i institucions del país, la moció demana que l'Ajuntament iniciï aquesta implantació en les escoles bressol i centres que siguin de la seva titularitat.