L'Espai Matiners d'Avinyó acollirà la presentació del llibre «Els Estranys»

Serà aquest divendres a dos quarts de vuit del vespre

Redacció
19 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:21h
A partir del dia 22 de juliol, l'Espai Matiners d'Avinyó obrirà cada dissabte i diumenge de deu del matí a dues del migdia. Com a inauguració del nou horari, l'espai acollirà, el divendres 21 a dos quarts de vuit del vespre, la presentació del llibre Els estranys, de Raül Garrigassait, que va ser guardonada amb el Premi Llibreter de Literatura Catalana 2017.

Els estranys situa el seu argument l'any 1837, quan, en plena guerra Carlina, un jove prussià travessa els Pirineus per lluitar a favor de l'Ordre, però un malentès el deixa encallat en una ciutat ruïnosa i desconcertant. Amb el pas dels dies la seva estupefacció no fa més que créixer, fins que se li converteix en una companyia persistent, en l'única manera que li queda de mirar-se el món. L'amistat, la família, la religió, la política: en aquest lloc tot s'acaba capgirant, o transfigurant, o destarotant.

L'Espai Matiners

L'any 2015, després d'una profunda restauració dels baixos del centre cívic Can Tutó, es va inaugurar l'Espai Matiners destinat a argumentar de manera expositiva els fets bèl·lics del novembre del 1848 (el Combat d'Avinyó) en el context de les guerres Carlines. Una de les sales es dedica a la telegrafia òptica. L'any 2016 es va inaugurar una maqueta gegant de la Torre dels Soldats que ajuda, juntament amb els plafons explicatius, a donar a conèixer, de manera molt visual, el funcionament de la telegrafia òptica.