La CUP demana a l'Ajuntament de Manresa que revisi tots els parcs infantils

Els cupaires han presentat dues mocions més al ple de dijous per a que no s'acceptin patrocinis d'empreses que fabriquin tecnologia militar i que es construeixi una piscina municipal d'estiu a l'aire lliure

Redacció
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:53h
Parc infantil de la plaça de la música
Parc infantil de la plaça de la música | AjM
La Candidatura d'Unitat Popular de Manresa ha fet públiques les tres mocions que presentarà al ple del proper dijous dia 20 de juliol. Es tracta de dues mocions pròpies i una altra proposada per l'organització de joves Arran. La primera proposició de la CUP demana que l'ajuntament "no accepti el patrocini de cap empresa dedicada a la fabricació de components o tecnologies per a l'armament", i que no faciliti a cap empresa dedicada a l'armament l'espai públic ni cap espai municipal de la ciutat per poder promocionar-se, encara que la companyia tingui branques de negoci no directament relacionades amb l'armament. La moció recorda que algunes de les empreses catalanes dedicades a la fabricació de components o tecnologies per a l'armament "exporten a països com Turquia, Aràbia Saudita, Egipte o Qatar que, directament o indirecta, participen de la guerra de Síria o Iemen i, de rebot són còmplices de la greu crisi de refugiats als quals Europa nega l'acollida". 

La segona proposició cupaire fa referència a la situació dels parcs infantils de la ciutat, especialment del de la plaça Espanya, que recentment ha hagut de ser parcialment clausurat per l'ajuntament per culpa del mal estat d'un dels seus espais. La moció, però, no es limita al parc de la plaça de l'institut (on hi demana una actuació immediata), i sol·licita que es faci una revisió "de la resta de parcs infantils de la ciutat que puguin estar en mal estat i no siguin prou segurs pels infants que els utilitzen".

Finalment, la CUP portarà al ple de dijous una moció proposada per Arran, que demana que l'ajuntament construeixi "una piscina municipal d'estiu, a l'aire lliure, o ampliació de les existents, adequada a la mida de la ciutat i gestionada de forma pública." La moció és una de les accions de la campanya "A l'estiu volem aigua! Piscines públiques per a les classes populars", que l'organització de joves de l'Esquerra Independentista està duent a terme aquest estiu. Arran creu que a Manresa hi cal una piscina d'estiu similar a les de la comarca, ja que les habitants de Manresa només disposen d'una piscina municipal d'estiu molt petita, cara (entrada de 6 a 7 euros per dia) i que a més també té la funció de piscina esportiva, amb les molèsties que comporta barrejar ambdues activitats per a l'usuari. Arran recorda que "aquesta extensió és entre 5 i 20 vegades per càpita inferior a la d'altres municipis de la comarca, i això no sembla lògic ni just". Arran afirma que "cal projectar nous espais públics adequats al bany i al lleure: per això apostem per la creació d'una piscina municipal d'estiu a la ciutat, a l'aire lliure i gratuïta i/o amb preus populars".