Manresa acollirà el primer supermercat gestionat íntegrament per persones amb discapacitat

El nou establiment comercial és una franquícia de Caprabo gestionada per Ampans i obrirà les seves portes en l'últim trimestre d'aquest any a Manresa

Toni Espinal, d'Ampans, i Martín Gandiaga, de Caprabo, durant la signatura de l'acord
Toni Espinal, d'Ampans, i Martín Gandiaga, de Caprabo, durant la signatura de l'acord | Ampans
Redacció
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:44h
Caprabo i la fundació Ampans obriran durant aquest any el primer supermercat de Catalunya gestionat de manera íntegra per persones amb discapacitat. L'acord ha estat signat aquest dimarts pel director general de la companyia de supermercats, Martín Gandiaga, i el director general d'Ampans, Toni Espinal.

Per Martín Gandiaga, "és un projecte d'innovació social que pensem obre noves oportunitats per a persones amb discapacitat i fa visible la diversitat de capacitats i les seves opcions professionals en un sector en què estàs en ple contacte amb la societat de manera intensa i diària". Ampans fa una feina extraordinària. La nostra col·laboració amb Ampans s'ha iniciat amb la incorporació dels productes de la Fundació en el nostre Programa de Proximitat per Comarques. D'aquesta col·laboració va sorgir la iniciativa d'obrir ara un supermercat ".

Per Toni Espinal, el nou establiment respon a "el nostre caràcter emprenedor per generar oportunitats laborals per a les persones. Encara que el nostre objectiu primordial és acompanyar i preparar a les persones perquè puguin ocupar un lloc de treball en empreses de la comarca, l'obertura d'aquest establiment és un pas més en la diversificació laboral del nostre centre especial de treball, que entre altres negocis compta amb un restaurant o un garden, amb el que ja portem experiència en el tracte directe amb el públic. El model de franquícies de Caprabo ens apropa i ens fa visible en un entorn comunitari molt quotidià -com ho és anar al súper- i ens permet estar cada dia en contacte amb la societat ".

El nou establiment comercial és una franquícia i obrirà les seves portes en l'últim trimestre d'aquest any a Manresa.