La campanya «Tracta'm bé» de Súria continua amb la presentació de dos cartells

La regidora de Benestar Social, Carme Besa, i el regidor de Joventut, Joan Pere Ruiz, al costat d'Isabel Montraveta i Mario Mateo
La regidora de Benestar Social, Carme Besa, i el regidor de Joventut, Joan Pere Ruiz, al costat d'Isabel Montraveta i Mario Mateo | AjSú
Redacció
15 de juliol del 2017
Actualitzat a les 8:59h
Les relacions entre els joves i la gent gran protagonitzen els dos nous cartells de la campanya Tracta'm bé de Súria, que vol promoure el respecte i el bon tracte amb les persones grans. L'acte de presentació va tenir lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila.

Els nous cartells mostren activitats compartides entre dues generacions d'una mateixa família en situacions que volen transmetre un ambient de complicitat i compenetració entre joves i grans: un moment de descans en una sortida en moto i una estona de tranquil·litat fent ganxet al costat del riu Cardener.

Les fotografies són originals del fotògraf surienc Mario Mateo, que també va ser l'autor de les imatges dels quatre cartells anteriors de la campanya, dedicats a les Caramelles, l'horta de Súria i el comerç com a espais de cohesió i integració intergeneracional. A l'acte de presentació van assistir alguns dels protagonistes de les fotos de la sèrie.

Els nous cartells han estat elaborats amb la col·laboració de les àrees de Benestar Social i Joventut de l'Ajuntament, el Casal de Joves i l'Institut Mig-Món. Les idees per a l'elaboració de les situacions reflectides van sorgir dels alumnes d'aquest centre d'ensenyament, que van ser convidats a fer-se selfies i altres fotografies amb els seus avis i àvies.

En l'acte de presentació, la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa, va explicar les diferents línies de treball desenvolupades fins ara dins de la campanya Tracta'm bé, que a Súria es va iniciar l'any 2015 a partir d'una idea original del Consell Comarcal del Solsonès i l'Ajuntament de Solsona. Segons Carme Besa, la campanya té "vocació de continuïtat", ja que "és important" seguir fomentant els valors del respecte intergeneracional.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient i Joventut, Joan Pere Ruiz, va manifestar que la implicació dels joves en l'elaboració dels nous cartells va superar les expectatives. Joan Pere Ruiz va afegir que la participació de l'àrea de Joventut en aquesta campanya s'afegeix a altres iniciatives per fomentar la participació i el compromís social del col·lectiu jove de la vila.

La responsable tècnica de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament, Isabel Montraveta, i el fotògraf Mario Mateo també es van referir a les aportacions de l'alumnat de l'Institut Mig-Món, que van servir per enriquir els plantejaments inicials per a l'elaboració dels nous cartells.

La campanya Tracta'm bé forma part de les accions previstes en el Pla de Desenvolupament Local (PDL) Suriacció. En aquests primers anys s'han portat a terme diferents activitats de sensibilització i apropament intergeneracional amb la col·laboració del comerç de la vila, dels centres escolars, dels Consells Municipals dels Infants i de la Gent Gran, de l'Associació de Gent Gran, del comerç de la vila i de diferents persones i entitats.
Arxivat a