La Big Mama, principal reclam de l'Elles que se celebra aquest cap de setmana

També actuaran Pavvla i The Sey Sisters i un grup de veus emergents

La Big Mama Montse actuarà al Festival Elles
La Big Mama Montse actuarà al Festival Elles | Promocional
Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat a les 9:26h
Blues, electrònica, folk i pop, passant pel gospel i la música africana són el gran ventall de registres musicals que es trobaran els espectadors de l'Elles Festival les nits del 14 i 15 de juliol al Mas de Sant Iscle.

Dones, música, energia, creativitat, art i sensibilitat són les definicions del cartell de la quarta edició d'un festival que té com a objectiu donar visibilitat a veus femenines, però sobretot bona música.

Big Mama Montse, una referent amb més de trenta anys d'història del blues, torna al Bages, acompanyada de Pavvla una jove promesa que surt d'un prestigiós Sonar 2017 i The Sey Sisters, tres admirables veus negres que fan vibrar a l'espectador allà on van.

The Sey Sisters

Sota aquest nom s'amaga, s'ensenya, un espectacular trio de veus negres. Per viure amb elles un sentit viatge musical des del gospel fins la música africana amb cants impregnats d'emoció i riques harmonies.

Pavvla

Ballant a mig camí entre el folk, l'electrònica i el pop, Pavvla crea cançons intimes i personals, amb potencia i amb delicadesa. Joveníssima com és, destaca per la seva qualitat compositiva i sensibilitat davant el micròfon. És una autèntica promesa de la música independent que ja creua fronteres. 

Big Mama Montse

Si haguéssim de parlar d'història dins del panorama del blues i personificar el treball, l'art i la trajectòria musical al llarg dels anys, i posar nom propi a l'herència de les grans reines del blues, no tindríem cap mena de dubte: Big Mama Montse seria aquest nom. Un nom que forma part de la memòria col·lectiva de l'aficionat al blues i que gairebé 30 anys de carrera amb un gegantí treball divulgatiu, més de vint discos publicats, infinitat de guardons i milers de quilòmetres recorreguts, corroboren com una de les majors referents amb què compta el blues d'aquest país.

Una col·lecció de cançons que conjuguen l'ortodòxia del gènere com a punt de partida i que acaben convidant-nos a un passeig ple de creativitat i eclecticisme posant de manifest el brillant treball de composició per part de Big Mama Montse així com la versatilitat, el bon gust dels arranjaments i l'execució per part de la seva esplèndida banda.

La reina del blues... 30 anys de trajectòria i més de 20 discos publicats... Blues del bo, del que surt de dins, per a una nit d'estiu...

Veus emergents

I amb la quarta edició de l'Elles s'enceta un nou espai anomenat Emergents un espai de veus femenines poc consolidades. Conscients de la dificultat de visibilitat, les veus amb talent tindran una finestra, una primera oportunitat, aquella que moltes vegades, és la més difícil de tenir.

La intenció no és premiar cap artista, sinó donar l'oportunitat a artistes que l'organització consideri susceptible de rebre un impuls.

En clau de Do-Na

I com a complement i per homenatjar la dona com a artista musical enguany afegim una exposició de fotos de dones cantant. La fotògrafa i gestora cultural Natàlia Virgili penjarà pels racons del Mas de Sant Iscle la seva col·lecció En clau de Do-Na una tria de bones imatges sobre dones i música com... Julieta Benegas, Agnès Obei, Bebe, Helena i Ivette Nadal. Instantànies en moments de feina, en escenaris o darrers d'ells. Enfocades amb ull de dona, de dones amb mirada pròpia.

La programació s'encetarà el divendres 14 a les nou del vespre amb uns mini concerts de 3 veus emergents locals: Ariadna Cano Arya, Nina de Ferrater i Júlia Collado. Júlia Collado, navarclina de 18 anys toca versions de diversos estils. Jazz, indie, folk, en format acústic.

Nina de Ferrater, de Sant Quirze del Vallès i amb 21 anys, portarà versions tranquil·les i íntimes. Des d'Amy Winehouse fins a Elvis Presley, passant per havaneres, de casa, boleros, i fins i tot algun blues de Janis Joplin. I l'Ariadna Cano, jove de 18 anys de Sant Fruitós de Bages, ens deixarà compartir la seva debilitat: les versions acústic de temes indies. I a dos quarts d'onze de la vesprada es donarà pas a l'actuació de Big Mama Montse.

S'obrirà el dissabte Pavvla a un quart de deu del vespre i a dos quarts d'onze The Sey Sisters faran la cloenda del festival. L'horari d'obertura al recinte serà a les 20.00h, perquè el públic es pugui anar acomodant.

Els assistents podran combinar l'oferta musical de curta durada a l'Era del Mas de Sant Iscle, tot sopant o prenent una copa mentre es gaudeix de les actuacions. Tot plegat com si estiguéssim al menjador de casa, sense protocols ni etiquetes, gaudint d'una bona música i un entorn relaxat.

Les entrades es poden comprar al Mas de Sant Iscle i també al web de l'Elles o al web del Kursaal a un preu de 15€ per dia, podent comprar un abonament pels dos dies per 20€.