L'Ajuntament tala onze plàtans morts per salmorra al passeig del Riu

La mort dels arbres és causada molt probablement a un vessament del col·lector de salmorres, a final del 2015

Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat a les 8:34h
La Unitat de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Manresa procedirà, entre aquest dijous i divendres, a la tala dels onze plàtans (Platanus X. acerifolia) morts situats al lateral del parc Josep Vidal, molt propers al passeig del Riu.

Davant del perill que les branques seques dels arbres es trenquin i acabin caient, amb el conseqüent perill que això suposaria tant als vianants com als vehicles estacionats a la zona, s'ha pres la decisió de talar-los i retirar-los.

La mort dels arbres respon molt probablement a un vessament del col·lector de salmorres. L'excés de salinitat que van patir els arbres van provocar un assecament dels mateixos. L'octubre del 2015, l'Ajuntament de Manresa va incoar expedient d'ordre d'execució a l'Agència Catalana de l'Aigua, titular del col·lector de salmorres, i a la UTE Manteniment Col·lector de Salmorres, gestora de la instal·lació. Tot i que inicialment les cales sobre el terreny semblaven descartar aquesta hipòtesi, el 27 de novembre de 2015 es va confirmar una fuita del col·lector de salmorres en aquella zona. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha reclamat, a través del procediment administratiu corresponent, la descontaminació dels sòls afectats i la replantació de l'arbrat afectat.