Resistents 2017 se celebrarà el 30 de setembre a Castellbell i el Vilar amb els fets de 1822

El fil argumental amb nous muntatges de recreació serà el personatge de Mansuet Boxó, que va ser el ferrer del poble, sometent i guerriller veterà de la guerra del Francès

Redacció
11 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:57h
Castellbell i el Vilar celebrarà la festa dels Resistents 2017 el dissabte 30 de setembre. Aquest any el certamen se centrarà en els fets de 1882 al municipi i en el personatge de Mansuet Boxó al nucli del Vilar. Castellbell i el Vilar va ser escenari l'any 1822 d'una important revolta en el marc del Trienni Liberal. Mansuet Boxó va ser el ferrer del poble, sometent i guerriller veterà de la guerra del Francès essent un important capitost d'una guerrilla que va lluitar contra el govern central des del territori.

Accions teatralitzades renovades

Les accions teatralitzades de recreació històrica es representaran a partir del muntatge Mansuet Boxó, heroi o bandit? que es podrà veure en diferents espais del nucli del Vilar sota la direcció artística de l'actriu Iolanda Segura. A partir de les 10 de la nit es programarà l'espectacle itinerant a partir de noves escenes que es podran seguir per tot el Vilar fins a mitjanit. Es recrearan els fets històrics compresos entre els anys 1820 i 1830 amb sorpreses i novetats per mantenir l'interès del públic.

Mercat i espai Petit Resistent

El carrer del Vilar acollirà un mercat d'artesania de productes del territori i també d'àrees properes i la taverna del sometent on es podran degustar productes gastronòmics de l'època. Aquest serà el punt neuràlgic del certamen. La festa mantindrà l'espai Petit Resistent amb activitats pensades per als infants amb tallers de manualitats i jocs de l'època.

Informació i contacte

Resistents manté el seu caràcter popular i la implicació de les entitats de Castellbell i el Vilar que s'impliquen any rere any en la festa. Tota la informació del certamen es poden consultar a la pàgina web www.resistents.cat.